Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Monica Macovei - o nouă dovadă „cu funcţie" a ipocriziei PDL

ro

19 May, 2011 23:18 1538 Marime text

Prezentă la un eveniment organizat de corespondenţii PDL din Germania, Monica Macovei a condamnat mediul post-comunist propice corupţiei şi favorizării formării unei clase politice prădătoare şi a elitelor celor care fură banii publici. Deci, doamna Macovei recunoaşte ce se întâmplă în PDL, această castă politică bazată exclusiv pe furt şi corupţie, dar este rău că, alături de ceilalţi democrat-liberali, nu vrea să facă nimic pentru a remedia problema care deja afectează toţi românii. Clasa politică este coruptă pentru că nu a existat o lege a privatizării? Dar o lege împotriva vânzării flotei a existat? Sau asta nu a fost tot o privatizare? Nu a fost tot furt? Nu a fost vorba tot de o elită prădătoare, aşa cum frumos a denumit-o Monica Macovei?

În mod ironic, Monica Macovei a vorbit despre faptul că s-ar impune modificarea Constituţiei în privinţa dobândirii ilicite a averilor. Mă întreb dacă vor fi vizate şi averile familiei Băsescu, averile celor care în câţiva ani de muncă în ţara năpăstuită de criza economică îşi permit să-şi cumpere apartamente de lux în valoare de un milion de euro. Sau poate cazul Ioanei Băsescu intră la excepţii, în opinia doamnei Macovei.

Tot o excepţie a fost şi dobândirea unei case naţionalizate de către părinţii Monicăi Macovei în timpul mandatului acesteia de Ministru al Justiţiei. Moştenitoarea de drept a imobilului, Ana Maria Petrini, care a câştigat în două rânduri, la Tribunalul Bucureşti, respectiv Curtea de Apel Bucureşti, a pierdut "definitiv şi irevocabil" la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ca urmare a recursului formulat de părinţii Monicăi Macovei. Cele două sentinţe au precedat temporal funcţiei de ministru şi deci şi reformei din Justiţie, de aici poate şi interpretarea diferita a legilor în vigoare.

Monica Macovei a dedicat un moment şi minunatei Direcţii Naţionale Anticorupţie, pe care o lăuda cu atâta patos şi care nu a facut nimic în cazul adevăraţilor corupţi din aceasta tară.

Am făcut personal parte dintr-o comisie parlamentară de ancheta cu privire la activitatea Ministrului Turismului în persoana Elenei Udrea, a proastei gestiuni a fondurilor, a atribuirii preferenţiale a unor contracte şi de risipirea banului public. Cu toate acestea Direcţia Naţională Anticorupţie a privit senin la doamna Udrea şi priveşte în continuare.

Doamna Macovei a fost extrem de agitată şi înainte de Congresul PDL din 14 mai şi a reapărut în peisaj cu declaraţii menite să atragă atenţia asupra drumului pe care trebuie să îl parcurgă partidul domniei sale şi ţara pe care acesta o guvernează. Poate că efervescenţa verbală a doamnei Monica Macovei a fost menită să îi valideze acesteia calităţile de vechi slujitor credincios, de altfel premiul a fost pe măsură, căci în urma congresului aşa-zisa „justiţiară" Macovei a obţinut o veritabila funcţie de vicepreşedinte PDL.

Integra doamnă Macovei s-a uitat către idolul său, însuşi preşedintele Traian Băsescu, şi a preluat deja celebra sa temă de campanie - corupţia. Mă întreb cât o să mai ţină metoda asta pe care PDL-iştii o servesc ori de câte ori trebuie să vorbească în public, ori de câte ori trebuie să ceară voturi, ori de câte ori trebuie să mintă spunând că ei sunt oamenii dreptăţii.

Acestea sunt cuvintele Monicăi Macovei la prezentarea candidaturii pentru fucţia de vicepreşedinte a partidului PDL:

Candidez la o funcţie de conducere pentru a susţine în partid şi în societate următoarele obiective: justiţia corectă şi egală pentru toţi; integritatea clasei politice şi combaterea corupţiei; insist, corupţia costă!

Discursul lui Macovei prin care îşi motiva candidatura pentru vicepreşedinte al PDL cu obiectivele unei justiţii corecte şi egale pentru toţi sună atât de cunoscut, este atât de rodat, de prăfuit, de lipsit de orice urmă de adevăr, încât îmi permit să-i sugerez doamnei Macovei să încerce să se oprească puţin din contemplare şi să privească această ţară, să vadă unde este dreptatea şi unde este vina celor care respectă legea, care muncesc de dimineaţa până seara şi care totuşi nu-şi pot întreţine copiii pe timpul şcolii, care nu-şi pot cumpăra o casă sau care nu pot plăti facturile decât dacă se împrumută. Unde este vina lor?

Ca membru al Parlamentului României, îmi exprim dezgustul faţă de aceste discursuri pline de ipocrizie şi de cuvinte cheie plasate doar pentru a suna bine. Mă bucur că doamna Macovei a obţinut în PDL o funcţie pe măsura (in)competenţei sale şi, dacă tot este aşa de pătrunsă de spiritul justiţiar, ar fi indicat să se uite în perimetrul apropiat şi să înceapă de acolo eradicarea corupţiei.

Nicolae Bănicioiu

Deputat PSD

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii