Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:27 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizia CCR luată în funcţie de numărul real de alegători va fi validarea demiterii lui Băsescu

ro

02 Aug, 2012 22:49 1641 Marime text

Timpul pe care şi l-a luat Curtea Constituţională pentru a decide corect soluţia în cazul referendumului pentru suspendarea lui Traian Băsescu este un semn de maturitate al instituţiei. CCR a dovedit că este în slujba poporului român şi că vrea să ia o decizie corectă, bazată pe verificarea listelor electorale care s-au dovedit a fi vechi şi supradimensionate.

După actualizarea listelor electorale se va dovedi clar că cei aproape 8,4 milioane de români care au votat la referendum depăşesc cu mult cifra de 50 la sută plus unu necesară cvorumului. Corectarea listelor electorale va conduce la o decizie luată în conformitate cu numărul real de alegători români, ceea ce înseamnă că Băsescu va fi demis şi că trucul său şi al PDL de a boicota democraţia nu a funcţionat.

Amânarea deciziei de către CCR este o victorie a democraţiei şi a poporului român care a dovedit la referendum că îl vrea demis pe Traian Băsescu. Iar acest lucru se va întâmpla după ce instituţiile statului vor oferi cifrele corecte ale cetăţenilor cu drept de vot din România.

Bogdan Diaconu

Prim-vicepreşedinte

PSD Sector 4

Bucureşti

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii