Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:26 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şedinţa ordinară din luna iunie la Medgidia

ro

27 Jun, 2013 20:45 807 Marime text
La Primăria Municipiului Medgidia, a avut loc ieri, 26 iunie 2013, începând cu orele 18.00, şedinţa ordinară a Consiliului Local . Pe ordinea de zi au fost înscrise 19 proiecte de hotărâre.
Primul punct de pe ordinea de zi, referitor la "Stabilirea impozitelor şi taxelor locale aplicabile în anul fiscal 2014", a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobat. Aşadar pentru susţinerea proiectelor şi activităţii specifice într-o autoritate publică s-a propus pentru anul 2014 majorarea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale cu 20%, având în vedere că municipalitatea nu a mai majorat impozitele şi taxele locale din anul 2008 şi până în prezent.
La al doilea punct s-a votat proiectul de hotărâre privind "Aprobarea solicitării Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară "Apă – Canal Constanţa" privind extinderea strategiei de tarifare pentru operatorul S.C RAJA SA Constanţa. Strategia de tarifare presupune ajustări în fiecare an ale tarifelor, la data de 1 ianuarie atât cu inflaţia cumulată pe ultimul an, cât şi în termeni reali. Această strategie de tarifare pentru 2014-2020 face parte din Contractul de Delegare a gestiunii serviciilor publice de alimentare cu apă şi de canalizare.
Un alt punct al ordinei de zi l-a reprezentat, proiectul de hotărâre privind "Aprobarea Rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli al Spitalului Municipiului Medgidia, pentru anul 2013". Propunerea a avut în vedere necesitatea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli al Spitalului Municipal Medgidia ca urmare a diminuării fondurilor alocate de către CJAS Constanţa precum şi a fondurilor alocate de către DSPJ Constanţa, a fondurilor alocate pentru donaţii precum şi majorarea fondurilor alocate de către DSPJ Constanţa a fondurilor la venituri din concesiuni şi închirieri.
  La al patrulea punct s-a votat proiectul de hotărâre privind "Aprobarea rectificării bugetului local de venituri şi cheltuieli al Municipiului Medgidia pe anul 2013". Astfel la capitolul venituri cât şi la cheltuieli –secţiunea de funcţionare este în sumă de 123.414 lei, iar la secţiunea de dezvoltare suma este de 10.000 lei.
  Un alt punct al ordinei de zi, l-a reprezentat proiectul de hotărâre privind "Aprobarea strategiei locale de alimentare cu energie termică 2013-2020 în Municipiul Medgidia". Propunerea a avut în vedere necesitatea actualizării Strategiei locale de alimentare cu energie termică, la fiecare 6 ani, pentru un orizont de timp de minimum 10 ani, în conformitate cu prevederile Regulamentului privind implementarea programului "Termoficare 2006 - 2015 căldură şi confort" componenta de reabilitare a sistemului centralizat de alimentare cu energie termică.
  Celelalte puncte de pe ordinea de zi au vizat, concesionări şi vânzări prin licitaţie publică.
  La capitolul doi al şedinţei ordinare a fost analizat raportul privind starea economică, socială şi de mediu a municipalităţii Medgidia în anul 2012. Întreaga activitate desfăşurată de aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Medgidia şi de serviciile publice aflate în subordinea Consiliului Local Medgidia, a avut la bază aplicarea hotărârilor consiliului local, a dispoziţiilor primarului cu respectarea obligaţiilor şi atribuţiile stabilite de actele normative în vigoare.
27 iunie 2013

Compartiment Relaţii Publice şi Presă
Primăria Municipiului Medgidia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii