Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:36 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sancţiuni pentru aruncarea gunoaielor pe domeniul public

ro

10 Oct, 2013 19:02 1766 Marime text
Reprezentanţii Poliţiei Locale Mangalia au sancţionat cu amendă contravenţională în cuantum de 2500 de lei un agent economic din staţiunea Venus pentru depozitarea reziduurilor menajere pe domeniul public. În cursul zilei de joi, 10 octombrie, poliţiştii locali au fost sesizaţi de directorul Hergheliei Mangalia cu privire la faptul că în apropierea Hipodromului au fost găsiţi mai mulţi saci cu reziduuri menajere. Ajunşi la faţa locului, reprezentanţii Compartimentului de Mediu au constatat că în perimetrul zonei se aflau gunoaie împrăştiate pe spaţiul verde aparţinând domeniului public. În plus, în sacii respectivi existau şi role martor ale unei case de marcat, care au fost depistate în aceeaşi zonă. În consecinţă, a fost identificată societatea de la care proveneau reziduurile, iar agentul economic a fost sancţionat, conform HCL 50/2002 privind aruncarea reziduurilor menajere şi de orice altă natură în alte locuri decât cele autorizate.

Pe numele societăţii în cauză se va emite factura de ridicare a gunoiului în valoare de 670 de lei. Cu privire la documentele fiscale descoperite pe spaţiul verde, poliţiştii locali au sesizat organele competente să ia măsurile care se impun în acest caz. Referitor la cele întâmplate, edilul oraşului a declarat că astfel de persoane vor suporta consecinţele şi vor fi pedepsiţi conform hotărârilor locale în vigoare. "Aşa au fost unii oameni educaţi, aşa înţeleg ei că trebuie să arunce gunoiul: în apropierea Hipodromului Hergheliei Mangalia, în zona industrială sau mai grav, în Pădurea Comorova, în loc să ducă reziduurile menajere la groapa de gunoi. Nu necesită costuri foarte mari să deţii un contract cu firma de salubrizare. Ne dorim, totuşi, un oraş curat şi Mangalia trebuie să ajungă la nivelul unui oraş european. În acei saci existau şi role martor ale unei case de marcat, aşa încât a fost foarte uşor să identificăm făptaşul. Este un agent economic din staţiunea Venus, care a fost sancţionat cu amenda maximă şi atrag atenţia celor care intenţionează să recurgă la gesturi similare că vor fi sancţionaţi drastic. Pentru noi, ca administraţie publică locală este foarte important să păstrăm oraşul curat".
 
 
10 octombrie 2013                                                                                                                Biroul de presă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vasile 05 Jun, 2014 15:07 Ceva mai rau si la mine in comuna Daca puteti sa ma ajuta Va multumes