Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:27 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Romanian Fashion Weekend Mamaia 2013

ro

04 Aug, 2013 12:21 1354 Marime text
Prima seara a Romanian Fashion Weekend, eveniment organizat vineri, 2 august, de FashionTV si Primaria Municipiului Constanta in cadrul FashionTV Summer Festival Mamaia 2013, a adus pe scena din Piata Cazino Mamaia designeri romani si branduri romanesti, dar si cele 30 de concurente care vor intra in finala Miss Litoral 2013 din 3 august.
 
Evenimentul a fost deschis de designerul Catalin Botezatu, un colaborator apropiat al FashionTV, care si-a prezentat cea mai noua colectie intitulata Jungle. Unul dintre manechinii care au prezentat pentru Catalin Botezatu a fost chiar primarul Constantei, Radu Mazare. Acesta a defilat costumat in Indiana Jones. “Este o colectie care cuprinde atat propuneri pentru femei, cat si pentru barbati. Eu am ales muzica, am gandit scenografia. Sunt 92 de outfit-uri, multa culoare si materiale pretioase, iar eu am creat inclusiv incaltamintea”, a declarat Catalin Botezatu pentru FashionTV/Fpeople.ro. Make-up-ul manechinelor a fost realizat de Mirela Vescan, iar hair styling-ul a purtat semnatura Laurent Tourette.
 
Designerul Cristiana Maria Purdescu a adus pe podiumul Romanian Fashion Weekend colectia Graphic Harmony, compusa din 25 de tinute vestimentare inspirate din moda anilor ’60-’70, curentul hippie, cultura si traditiile indienilor hopi. Paleta cromatica a colectiei cuprinde nuante de violet, negru, alb si rosu, realizata prin materiale imprimate cu buline, carouri si dungi. Propunerile au inclus pantaloni largi, veste, rochii scurte, medii si lungi, fluide si diafane.
 
Atmosphere Fashion a prezentat o colectie dedicata rochiilor pentru ocazii speciale. Infiintat in anul 2002, Atmosphere este unul dintre brandurile romanesti de succes si in continua ascensiune atat la nivel national, cat si international, creatiile sale adresandu-se femeilor care pretuiesc eleganta si care vor sa cucereasca privirile celor din jur, punand accent pe feminitate.
 
Casa de moda Sabres a propus o colectie de rochii de seara si rochii de mireasa. 20 de tinute realizate din materiale precum matase si saten, cu broderii aplicate, care imbina elementele extrem de feminine, florale, elegante, cu o nota funky. Un brand 100% romanesc infiintat in anul 2004.
 
Colectia Hazard a Casei de moda Duet din Constanta reprezinta debutul brandului pe scena modei romanesti si a urmarit sa reinventeze vestimentatia duceselor din vremurile de demult. O colectie cu evidente influente medievale, un ”teatru de moda” cu o scenografie atent conturata, pentru a reaminti de povestea duceselor de altadata, in timp ce manechinele au defilat pe piesa Just Like A Pill a lui Pink.
 
Kasta Morrely se afla la a 11-a prezenta la FashionTV Summer Festival si a propus colectia Ladies’Way. Elegante, realizate din dantela italiana, imbogatite cu aplicatii stralucitoare, tinutele sunt destinate doamnelor si domnisoarelor din inalta societate si pot fi purtate cu usurinta la orice eveniment select. O prezentare de moda venita din sufletul Moldovei, de la Iasi.
 
Felba, un brand din Arad recomandat de catalin Botezatu, a adus pe podiumul Romanian Fashion Weekend o colectie plina de culoare, care a mizat pe texturi precum pielea, matasurile naturale si organza, dar si pe aplicatiile stralucitoare de paiete si margele.
 
6 studenti si tineri absolventi extrem de talentati ai Facultatii de Arte si Design din Timisoara si-au prezentat o parte dintre colectiile personale la Romanian Fashion Weekend 2013. Acestia sunt:
Sergiu Marian Bechian: colectia w a r p a luat nastere din dorinta de a concepe vestimentatie plecand de la un tipar tehnic care sa nu presupuna doar matematica si masuratori, ci unul in care sa se tina cont de corp si spatiu, miscare si echilibru. Transformarea si Reconstructia sunt conceptul de baza al acestei colectii vestimentare, iar scopul si obiectivul ei sunt acelea de a oferi posibilitatea femeii ca tot ceea ce imbraca si arata lumii sa fie in concordanta cu sentimentele ei interioare. Conceptul are la baza referinte atat din moda cat si din arhitectura contemporana.
 
Liliana Andronic: colectia Dusegreia, incalzitoare de suflet, este inspirata din costumul traditional rusesc. Designerul a cautat dozajul si echilibrul esential intre autenticitate, originalitate si noutate. Astfel, creatiile se incarca de expresivitate pastrand accentele valorilor estetice arhetipale transmise de costumul etnic in ansamblul lui.
 
Sandra Chira si colectia ei intitulata Dual Track: un traseu grafic multicolor, traseu al identificarii. Interferenta a masculinului cu femininul ce genereaza identitati noi, polivalente, expresive prin asimetrie, accente cromatice neasteptat amplasate si prin intersectia traseelor lineare brodate manual. Dinamica compozitionala este descrisa de relatia dintre elementele de influenta arhitecturala si fluiditatea materialelor. Fiecare piesa vestimentara este un dialog intre detaliu si forma, rigid si fluid, multicolor si neutru, masculin si feminin.
 
Corina Hadarag – colectia Interoptik, care a avut ca inspiratie dispersia luminii in momentul in care apare curcubeul. Ca gama cromatica, designerul a ales doar o parte din culorile curcubeului si nuantele lor: orange, galben si violet. Tehnica folosita pentru a realiza tinutele a presupus din insertii, decupaje geometrice.
 
Ana Marchetanu, studenta la Facultatea de Arte si Design din Timisoara in ciclul de licenta dupa urmarea Facultatii de Arhitectura de Interior din cadrul UAUIM in Bucuresti in timpul caruia a aparut interesul pentru design vestimentar. In procesul de creatie urmareste dezvoltarea tiparelor si cauta noi modalitati de rezolvare a croiurilor de baza pentru a crea volumetrii discrete, fiind inspirata de forme si texturi. Colectia Anei Marchetanu, intitulata Interrupted Speech, este o circulatie de idei  cu forme sculpturale suprinse de geometrie plana, geometrie imaginata care permite transmiterea ideilor de la o tinuta la cealalta si creeaza legaturi prin iluzie.
 
 
Daniel Ignat a prezentat un mix intre colectiile sale VolTech si SorM, cea de a doua fiind o continuare a celei dintai mentionate. Un concept puternic, prin care designerul doreste sa transmita faptul ca haina e un mijloc de exprimare a sentimentelor, rolul practic al hainelor pierzandu-se in favoarea volumetriilor care ascund proportiile corpului. Designerul propune un contur agresiv, pentru a pune privitorul pe ganduri si pentru ca acesta sa perceapa tinuta dincolo de personajele monumental create.
 
Piesele vestimentare ale studentilor si tinerilor absolventi de la Facultatea de Arte si Design din Timisoara au fost prezentate de finalistele concursului Miss Litoral 2013, a carui finala va avea loc in 3 august, de la ora 20:30 pe scena din Piata Cazino Mamaia.
 
Partenerii FashionTV Summer Festival Mamaia 2013 sunt: Cosmote, TVR, ParfumuriPeNet.ro, Mercedes si Tiriac Auto, Murfatlar, Megalos Club, Scoala de machiaj Cotimanis Show.
FashionTV Summer Festival 2013 este transmis LIVE pe Fpeople.ro, site oficial al FashionTV in Romania. Postul international FashionTV va transmite intregul eveniment in 193 de tari din intreaga lume. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii