Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Personalităţi de la nivel naţional şi local premiate la Festivalul "Callatis"

ro

23 Aug, 2013 19:44 939 Marime text
Cu o tradiţie de peste 15 ani, Festivalul "Callatis" a debutat, joi seara, în Portul Turistic Mangalia, cu o audienţă de câteva mii de spectatori atât turişti, cât şi localnici, care s-au bucurat de momentele artistice din prima seară a evenimentului. La manifestare a fost prezent primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, dar şi personalităţi de la nivel naţional şi local a căror activitate a fost răsplătită cu diplome de excelenţă acordate de revista VIP. Cei nominalizaţi au mai primit din partea Academiei Popa's tablouri cu caricatura fiecăruia. Astfel, au fost premiaţi edilul Cristian Radu, preşedintele Asociaţiei Litoral Delta Dunării, Corina Martin, actorii Mircea Diaconu şi Diana Lupescu, precum şi realizatoarea de televiziune Lucia Hossu Longin.

Alte diplome au fost înmânate medicilor din Mangalia dr. Laura Condur, dr. Emilia Borzea, dar şi prof. univ. dr. Vasile Sârbu - membru al Academiei Oamenilor de Ştiinţă şi al Academiei de Ştiinţe Medicale, care în prezent, operează, laparoscopic, în Spitalul Municipal Mangalia. Au mai primit premii VIP Ramona Ivan - categoria „Sport“, Turkish Airlines - „Business“, Dan Tudor - „Teatru“, Dan Bisericanu şi Radu Gheorghe, Julia şi Romeo Saleno - premiul special pentru promovarea României în lume, dar şi Ioan Groşan, George Stanca, Eusebiu Ştefănescu şi Mihai Ispirescu, la categoria „Cultură şi Literatură“. Prezentatorii Festivalului "Callatis" sunt Aurelian Temişan şi Monica Davidescu, care, timp de patru zile, întreţin atmosfera pe scena plutitoare din Portul Turistic. Recunoscut în ţară şi peste hotare pentru simpozioanele susţinute de românii din diaspora, în cadrul festivalului, dar şi pentru organizarea concursului Miss Diaspora, Festivalul Callatis a atras de la an la an un număr mare de turişti. Ediţia din acest an a fost organizată de Primăria Mangalia împreună cu Fanomania Holding şi Asociaţia Callatis Fest-Marea Neagră, precum şi cu sprijinul sponsorilor.

"Mă bucur că am putut să continuăm această tradiţie, pentru că eram obligaţi faţă de locuitorii oraşului, faţă de turiştii care ne vizitează ţara şi implicit localitatea noastră. Doresc să mulţumesc în primul rând sponsorilor fără de care nu am fi reuşit să organizăm acest eveniment. Precizez, de asemenea, că pentru acest Festival nu au fost alocate sume de bani de la bugetul local", a precizat primarul Cristian Radu. Pe scena plutitoare din Portul Turistic Mangalia au concertat trupe şi artişti precum Compact şi Felicia Filip, DJ Rhyno şi Silvia, Nicole Cherry, Aurelian Temişan & Band, Leticia, Neylin, Alyanna, David Bryan. Seara de vineri, 23 august este dedicată folclorului românesc, printr-un spectacol oferit de artişti consacraţi precum: Maria Dragomiroiu, Valeria Arnăutu, Amelia Stan, Sorin Şuteu, Gheorghe Turda şi mulţi alţii.
 
23 august 2013                                                                                Biroul de presă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii