Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:06 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oraşul Cernavodă prinde din nou viaţă, după necazurile produse de inundaţii

ro

04 Jul, 2013 20:01 1113 Marime text
 “Ceea ce nu te doboară te face mai puternic”. Se poate spune şi despre oraşul Cernavodă, care se află în amplu program de reabilitare, după puternicele inundaţii din 30 iunie 2013. În ultimele cinci zile, echipele Primăriei, ale SC Utilităţi Publice SRL, ale Gospodăriei Comunale SRL şi ale RAJA au lucrat la flux continuu pentru a acoperi craterele produse de viituri în carosabile şi în trotuare, au îndepărtat aluviunile de pe străzi şi din gospodării, au scos apa din subsolurile blocurilor şi au reabilitat reţele termice afectate.

Aceste lucrări se desfăşoară şi în present, echipele oferind sprijin şi cetăţenilor ale căror gospodării au fost lovite de inundaţii. Viitura puternică a distrus în calea sa 21 de străzi şi trotuare, a inundat 19 gospodării, alte cinci au fost afectate, şi a distrus în calea sa reţele întregi de canalizare şi termie aflate în lucru. Aproximativ 730 de mii de lei este bilanţul prejudiciilor suferite de către Administraţia Locală, în urma distrugerilor produse de apele învolburate, în infrasctructură. Peste 690 de mii de lei au fost pierduţi în urma craterelor produse în carosabile, în lurările pentru utilităţi afectate şi la apoximativ 30 de mii au fost estimate pagubele produse la sistemul de rigole şi la unul din zidurile de sprijin ale oraşului. Din fericire, acest episod va trece uşor în domeniul trecutului, iar Primăria îşi canalizează în present toate resursele pentru a reabilita zonele afectate, pentru a duce la bun final proiectele aflate în lucru, şi de asemenea va aplica noi strategii de implementare a unor măsuri de prevenire a pericolelor de acest gen.

 Comercianţii de pe Centru îşi vor amplasa gratis terasele şi tonetele pe aleea pietonală.

Având în vedere lipsa fondurile insuficiente pentru a-i despăgubi pe agenţii economici afectaţi de inundaţii, edilul Gheorghe Hânsă a solicitat scutirea acestora de taxe de amplasare teraselor a pe aleea pietonală, pentru toată perioada verii. Primarul a considerat această metodă mult mai eficientă pentru comercianţi, pentru a-şi recupera o bună parte din pagubele suferite după inundaţii. Asfel că, agenţii economici vor amplasa, fără taxe, terasele şi tonetele, pe parcursul întregii veri.

 Primăria Cernavodă va oferi sprijin Comunei Rasova.

Natura nu s-a dezlănţuit doar la Cernavodă, ci şi la Rasova. Craterele adânci de peste 4 metri, produse de viitură în drumurile comunei, i-au adus la disperare pe localnici dar şi pe primarul Mihalache Neamţu. Impresionat de situaţia gravă din această localitate, edilul Gheorghe Hânsă a sosit, în urmă cu două zile, alături de prefectul Eugen Bola, la Rasova. În cadrul vizitei, primarul oraşului Cernavodă şi-a exprimat în faţa primarului comunei Rasova, disponibilitatea de a-l sprijini în demararea lucrărilor de reabilitare.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii