Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:22 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ATLANTYKRON SI-A DESCHIS PORTILE

ro

04 Aug, 2013 12:17 1246 Marime text
Academia de vară pentru tineret Atlantycron a sosit la Cernaviodă. Zeci de participanţi veniţi din toate colţurile ţării şi organizatori şi-au dat întâlnire azi, la sediul casei de cultură pentru a pune la punct ultimele detalii organizatorice ale celei de a XXIV-a ediţie a Academiei de Vară pentru Tineret, Ştiinţă, Cultură, Artă şi Sport. Deși întreaga echipă sosit încă de astăzi, deschiderea oficială a evenimentuluiva avea loc mâine, urmând să ia sfarșit pe 12 august. Atelierele de știință, robotică, artă și astronomie sunt doar câteva dintre activitățile pe care le le vor desfăşura participanții în cadrul Academiei de vară Atlantykron.În tot acest timp, cei înscrişi vor beneficia, alături de oaspeți și de prieteni, de o gamă largă de programe de instruire și dezvoltare în domenii precum știință, artă și sport. De asemenea, desfăşurătorul din acest an prevede și un număr însemnat de cursuri și conferințe cu teme de interes.
Cu o tradiție bogată, Atlantykron reprezintă una dintre cele mai importante academii de vară de calibru internaţional. Oameni de știinţă vin să predea, voluntar aici, cunoştinţele lor elevilor de toate vârstele, iar toți sunt animați de aceeași dorință, aceea de a comunica despre viitor. La rândul lor şi elevii veterani ai academiei Atalntycron predau cursuri pe diferite teme împărtăşesc din experientele lor şi îi iniţiază pe cei nou veniţi.
“Inelul de piatră”, cum îi zic localnicii, este o insulă sălbatică a Dunării care, pentru câteva zile din mijlocul verii, se transformă într-un spațiu cultural, însuflețit de o atmosferă boemă. Tineri și copii, actori și muzicieni, oameni de artă și de știință deopotrivă din întreaga lume iau parte la acest eveniment unic.
 
 
Sorina Popa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii