Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:29 24 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Tanța și Costel” - trei zile de teatru la Medgidia - 25 septembrie 2014

ro

25 Sep, 2014 11:59 816 Marime text
 Ajuns la cea de-a treia ediție, Festivalul Național de Teatru „Tanța și Costel” va oferi cetățenilor din Medgidia trei zile de teatru, dedicate culturii și artei teatrale. Deschiderea oficială a festivalului va avea loc vineri, 26 septembrie, la Cercul Militar Medgidia.
            Începând de vineri, ora 17:00, timp de trei zile spectatorii vor putea urmări câte trei piese de teatru pe seară. Astfel, festivalul debutează cu piesa „Comedia măgarilor” de Plaut, în interpretarea trupelor „Thetis” și „Ușa” ale Cercului Militar Medgidia și Casei de Cultură „Ioan N. Roman” Medgidia, în regia lui Ion Crișu. Seara continuă de la ora 18:30 cu piesa „Triptic” după A. P. Cehov, în interpretarea trupei de teatru a Cercului Militar Roman, în regia lui Radu Vătafu. De la ora 19:30 spectatorii sunt invitați la piesa „Aproape vs Proche” de John Cariani, interpretată de trupa „Victoria Art” din București, regia Victoria Dicu.
            Sâmbătă, 27 septembrie, de la ora 17:00 se va juca piesa „Almost Maine” de John Cariani, interpretată de trupa Cercului Militar Iași, în regia lui Emil Gnatenco. De la ora 18:30 va urma piesa„Bani din cer” de Ray Cooney, în regia Marinelei Brânză, interpretata de Trupa Teatrului Popular din Medias. Începând cu ora 19:00 trupa „Reduta” in Brașov va juca „În căutarea sensului pierdut” de Ion Băieșu, în regia lui Andrei Râlea.
            În ultima seară a festivalului, duminică, de la ora 17:00 se va juca piesa „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, interpretată de trupa „Traian Grozăvescu” Lugoj, în regia Mariei Voronca. De la ora 18:30 va avea loc un spectacol coupe, „Îmbrobodiții”, după Teodor Mazilu și Valentin Silvestru, în interpretarea trupei de teatru a Cercului Militar Buzău, regia George Stoian. În încheiere, de la ora 19:40 va avea loc festivitatea de premiere a trupelor de teatru care au participat la cea de-a treia ediție a Festivalului Național de Teatru „Tanța și Costel”.
            Festivalul este organizat de Primăria Municipiului Medgidia și Garnizoana Medgidia, care invită toți iubitorii de teatru, sau cei care acum pot descoperi frumusețea artei teatrale, în sala de spectacole a Cercului Militar Medgidia, locație care va deveni un spațiu cultural românesc. Intrarea va fi liberă în toate dintre cele trei seri.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii