Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:21 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Delegatie din Bursa, in vizita la Primarie - 29.01.2009

ro

29 Jan, 2009 19:39 1066 Marime text

PRIMARIA MUNICIPIULUI MEDGIDIA
905600,  Str .Decebal, nr.35,   
 tel 0241/ 820800 , fax 0241/810619
e-mail:
primaria_medgidia@yahoo.com
www.emedgidia.ro

Delegaţie din Bursa, în vizită la Primărie

      Miercuri, 28 decembrie la Primăria Medgidia a sosit o delegaţie din Turcia, localitatea Bursa. Delegaţia formată din nouă persoane reprezintă Şcoala generală ,,Şehit Etem Yaşar Gemlik’’din Bursa şi se află în localitate pentru trei zile, la invitaţia cadrelor didactice de la Şcoala Lucian Grigorescu. Cele două instituţii de învăţământ vor semna un acord de parteneriat, iar momentul vizitei a fost ales în aceste zile pentru a coincide cu zilele Şcolii ,,Lucian Grigorescu’’.
      În cadrul vizitei la Primăria Medgidia, primarul Marian Iordache le-a descris oraşul, le-a prezentat principalele momente din istoria Medgidiei, precum şi proiectele de viitor. ,,Oraşul nostru, ca de altfel această parte de sud est a ţării are o istorie legată de Imperiul Otoman. De asemenea, numele vine de la sultanul Abdul Medgid. În ceea ce priveşte locuitorii oraşului, aici convieţuiesc mai multe etniii – români, turci, tătari, romi, lipoveni ş.a, şi Medgidia poate fi considerat un exemplu de înţelegere şi de respect între etnii’’, le-a spus primarul Marian Iordache oaspeţiilor.  De asemenea, primarul le-a mai spus despre legătura Medgidiei cu Turcia, prin înfrăţirea cu oraşul Yalova şi existenţa Colegiului cu profil Pedagogic şi Teologic ,,Kemal Ataturk’’. Totodată, având în vedere parteneriatul dintre Şcoala generală ,,Şehit Etem Yaşar Gemlik’’din Bursa şi Şcoala generală ,,Lucian Grigorescu’’ primarul le-a vorbit opaspeţilor de implicarea copiilor în viaţa culturală şi angrenarea lor în diverse activităţi educaţionale. Oaspeţii din Bursa au fost impresionaţi de faptul că au fost bine primiţi şi au lăsat deschisă poarta spre o nouă colaborare. De asemenea, turcii i-au vorbit primarului despre oraşul lor, care are 80.000 de locuitori, 17 şcoli generale, opt licee şi o universitate de stat cu specializarea Drept.
      În ceea ce priveşte domeniul afacerilor, primarul le-a spus că municipiul Medgidia este în plină dezvoltare economică, aşteptând investitori în mai multe domenii. ,,Suntem foarte mândri de ceea ce avem în ţara noastră, şi în ceea ce priveşte Medgidia avem proiecte mari, unul dintre ele fiind Parcul Industrial’’, le-a mai spun Marian Iordache oaspeţilor turci. 

29 ianuarie 2009

Compartimentul Comunicare al Primăriei Municipiului Medgidia

Persoane de contact:
Daniela Ivanciu   0788.386497
Daniel Gheorghe 0788.381217

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii