Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consulul Turciei la Constanta, in vizita la Medgidia

ro

01 Mar, 2010 19:35 4249 Marime text

vizita_tur1.jpgConsulul Republicii Turcia la Constanta, Füsun Aramaz s-a aflat la sfârşitul săptămânii trecute la Primăria Medgidia, în prima vizită oficială în această calitate. Domnia sa a fost însoţită de directorul Colegiului ,,Kemal Ataturk' din Medgidia, domnul Accan Mologani, şi de directorul adjunct al aceleiaşi instituţii, domnul Erhan Celik. Delegaţia turcă a fost întâmpinată de domnul primar Marian Iordache şi de domnul viceprimar Sorin Ţuţuianu, care au felicitat-o pe doamna consul pentru instalarea în funcţie, dorindu-i totodată multe realizări.

vizita_tur2.jpgDoamna Füsun Aramaz a fost numită consulul Turciei la Constanţa o dată cu începutul acestui an. În decursul carierei politice a activat în cadrul Direcţiei Generale a Consiliului European şi Drepturilor Omului din Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Turcia şi a lucrat, de asemenea, în cadrul misiunilor diplomatice ale Republicii Turcia din Kazahstan şi Belgia.

În prima parte a întâlnirii de la Medgidia, domnul primar a prezentat o scurtă istorie a oraşului, precizând că numele Medgidiei povine de la sultanul Medgid, iar atestarea oficială s-a făcut în urmă cu 153 de ani. Totodată, edilul a subliniat faptul că relaţiile cu comunitatea turcă sunt strânse, acest lucru datorându-se şi existenţei colegiului naţional Kemal Ataturk. ,,După cum probabil cunoaşteţi, în Medgidia convieţuiesc cetăţeni români de etnii diferite- turci, tătari, romi, români, dar oraşul nostru oferă un exemplu de coabitare paşnică şi civilizată, în care au oportunităţi de dezvoltare în mod egal toţi locuitorii. În Medgidia avem colegiul Kemal Ataturk, o poartă de legătură cu ţara dumneavostră, şi avem în oraş şi oameni de afaceri de etnie turcă şi tătară care au ales să investească aici, contribuind la dezvoltarea localităţii", a subliniat dl. primar Marian Iordache.

Doamna consul a precizat la rândul său că a avut ocazia să cunoască o parte dintre membrii comunităţii din Medgidia, iar oamenii de afaceri cu care a intrat în contact au relatat despre relaţia bună pe care o au cu autoritatea locală. ,,Noi avem un interes să contribuim la dezvoltarea comunităţii locale, interes datorat şi colegiului Ataturk. Ştim că vă preocupaţi de găsirea unui teren care să satisfacă necesităţile instituţiei şi sperăm că vom depăşi împreună şi această barieră", a declarat doamna consul.

Vizita s-a încheiat cu un schimb de cadouri tradiţionale între oficialităţile române şi turce, şi încrederea că relaţiile bune de până în prezent vor fi menţinute şi pe viitor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii