Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - Primăria Medgidia - Ședința ordinară a Consiliului Local Municipal Medgidia pe luna august

ro

29 Aug, 2014 15:14 1306 Marime text
Joi, 28 august 2014, de la ora 18.00, la Primăria Municipiului Medgidia a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului Local municipal. La ședință au participat 16 din cei 19 consilieri locali.  Pe ordinea de zi au fost următoarele proiecte de hotărâre:

1. Aprobarea conferirii titlului de “CETĂŢEAN DE ONOARE” al Municipiului Medgidia, domnului Florin R. Pricop. Domnul dr. ing. Florin Pricop poate fi considerat o somitate în domeniul cercetării geneticii aviare, având 57 de lucrări scrise, precum și numeroase premii și distincții naționale și internaționale. Consilierii au votat în unanimitate declarea acestuia cetățean de onoare. Ceremonia va avea loc pe 2 septembrie, o dată cu lansarea celei mai recente sale cărți la Medgidia. Autorul s-a născut în localitatea Remus Opreanu.

2. Aprobarea rectificării bugetului local de venituri şi cheltuieli pentru anul 2014. 
S-a aprobat proiectul de hotărâre.

3. Aprobarea contului de execuţie al bugetului local şi al instituţiilor finanţate din venituri proprii şi subvenţii, pe trimestrul II al anului 2014. Și acest punct a fost aprobat.

4. Aprobarea investiţiilor propuse pentru municipiul Medgidia prin proiectul “Executarea bransamentelor de apă şi a racordurilor de canalizare în regiunea Constanţa-Ialomiţa”, precum şi aprobarea contribuţiei municipiului Medgidia la finanţarea proiectului. În conformitate cu analiza cost-beneficiu elaborată de consultantul proiectului, precum și cu procedura Autorității de Management pentru POS Mediu pentru elaborarea cererii de finanțare, a rezultat o cotă de cofinanțare din fondul de coeziune – constribuție UE de 78,89 buget de stat, 9,70% contribuție proprie beneficiar și 10,51%, respectiv cota de 0,89% din bugetele autorităților locale, din sume eligibile prevăzute pentru realizarea investițiilor.  Astfel, s-a hotărât alocarea sumei de 105.204 euro fără T.V.A. pentru acest proiect.

5. Aprobarea preluării unor bunuri ce aparţin domeniului public al municipiului Medgidia din administrarea SC APOLLO ECOTERM SRL Medgidia şi transmiterea acestora în administrarea D.G.D.P.P. Medgidia. D.G.D.P.P. a preluat bunurile constând în cinci centrale termice, mai exact centralele nr.1, 2, 3, 5 și 13.

6. Aprobarea vânzării, prin licitaţie publică, a imobilului teren în suprafaţă de 5.131mp identificat cadastral sub nr.106429 situat în intravilanul municipiului Medgidia, în vederea desfăşurării de activitaţi de producţie. Motivele vânzării imobilului sunt de ordin legislativ, economic, financiar și social, implicit atragerea de fonduri la bugetul local. Prețul de pornire al licitației este 51.310 euro.

7. Aprobarea completării inventarului domeniului privat al municipiului Medgidia. S-a aprobat și acest proiect de hotărâre.

8. Aprobarea repartizării unei unităţi locative situată în bloc ANL. În urma eliberării unei locuințe în blocul MS6, aceasta a fost repartizată urmărtoarei persoane de pe lista de priorități.

9. Aprobarea modificării anexei 6 la HCL nr.157/2009, cu privire la inventarul bunurilor aferente sistemului public de alimentare cu apă şi de canalizare ce apartin domeniului public al municipiului Medgidia, aflate în exploatarea operatorului S.C.RAJA S.A. Și acest proiect de hotărâre a fost aprobat.

10. Aprobarea reglementării situaţiei juridice a imobilului teren situat în Medgidia, str.Mihai Eminescu, nr.7, identificat cadastral sub nr.102818 înscris în CF nr.102818. S-a aprobat vânzarea imobilului cu o suprafață de 66mp, la prețul de 41 euro/mp.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii