Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Carnaval pentru copiii din Medgidia

ro

15 Jun, 2012 22:47 1013 Marime text

Locuitorii Medgidiei, atât cei mici cât şi cei mari au început week-endul cu veselie şi optimism. Primăria Municipiului Medgidia, prin Casa de Cultură „I. N. Roman", a organizat „Carnavalul Veseliei". Vineri, 15 iunie, Piaţeta Decebal s-a transformat în Aleea Veseliei. Aici, şcolile şi grădiniţele din localitate au prezentat câte un scurt program artistic, oferit de cei mai talentaţi elevi, îndrumaţi de profesorii lor. În timp ce muzica răsuna de pe scena special amenajată pentru eveniment, tot pe Aleea Veseliei, a fost orgaizat şi un târg de prăjituri, pregătite de şcolile din oraş. Astfel, în timp ce vizionau spectacolul, cei prezenţi s-au delectat cu aspectuoasele şi gustoasele prăjiturele de casă. Banii colectaţi din vânzarea dulciurilor vor fi folosiţi de către şcoli, în diverse scopuri caritabile.

După târgul de prăjituri, a venit rândul celor mari să se prezinte la standuri şi să arate de ce sunt în stare. Elevii Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu" au pregătit produse decorative realizate manual, pe care le-au vândut cu scopul de a strânge bani pentru un tânăr bolnav, ce necesită o operaţie costisitoare.

După-amiaza, copiii au fost angrenaţi să ia parte la parada de costume. Cu baloane în mână, aceştia au defilat pe străzile din centrul oraşului, oprindu-se pe Aleea Veseliei, unde a început din nou spectacolul, cu dansuri şi melodii oferite de copiii pregătiţi de profesorii de la Casa de Cultură „I. N. Roman" - Stela Trifan şi Florin Oprică. Domnul primar Marian Iordache a poposit, preţ de câteva minute la fiecare activitate, apreciind efortul elevilor şi al profesorilor, şi i-a încurajat să participe şi la alte activităţi. „Mă bucur că aţi venit în această frumoasă zi la activităţile organizate pentru voi, şi vreau ca în fiecare an, în această zi, să participăm împreună la Carnavalul Veseliei. Să fiţi mereu veseli şi frumoşi ca în această zi", le-a spus domnul primar copiilor, spunându-le să se distreze cât pot de mult, în această zi. Seara s-a încheiat cu recitalul trupelor „Alegria" şi „Pesăruşii", pregătite de profesorii Bogdan Oancea, respectiv Florin Oprică.

15 iunie 2012

Compartimentul Relaţii Publice şi Presă

Primăria Municipiului Medgidia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii