Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:36 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bugetul municipiului - aprobat în şedinţă ordinară

ro

14 Feb, 2012 23:01 982 Marime text

Luni, 13 februarie, de la ora 18.00, la Primăria Medgidia a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului Local Municipal. Pe ordinea de zi au fost propuse spre aprobare 11 proiecte de hotărâre, toate întrunind numărul de voturi necesar pentru a fi aprobate.

La primul punct, consilierii locali au votat aprobarea unui număr de 175 de posturi de asistenţi personali pentru persoanele cu handicap grav, pentru anul 2012, conform Legii 448/2006, proiect ce are în vedere rezolvarea solicitărilor persoanelor cu handicap grav de pe raza municipiului, în prezent numărul acestora fiind de 152. În şedinţa lunii februarie s-au aprobat şi tarifele aferente lucrărilor practicate de SC Apollo Ecoterm SRL Medgidia, al cărui unic asociat este Consiliul Local, lucrări de întreţinere a spaţiilor verzi şi de întreţinere drumuri şi infrastructură. Conform referatului de specialitate, tarifele prezentate au fost comparate cu cele ce se practică pe piaţă, atât în localităţile din judeţ cât şi în cele din ţară, ele fiind mult sub media cazurilor analizate, datorită tarifului orar prevăzut în anexe, de 5,91 lei/h.

Un punct intens dezbătut de către consilieri a fost reprezentat de proiectul de hotărâre de aprobare a bugetului de venituri şi cheltuieli al municipiului Medgidia, pe anul 2012. Fundamentarea, dimensionarea şi repartizarea cheltuielilor au fost efectuate în concordanţă cu atribuţiile ce revin autorităţii administraţiei publice locale, cu priorităţile stabilite în vederea funcţionării şi în interesul colectivităţii locale, precum şi având în vedere investiţiile ce urmează a se realiza în municipiu în anul 2012. Totodată, este necesară asigurarea din buget a tuturor categoriilor de cheltuieli cu prioritizarea următoarelor categorii: cofinanţarea proiectelor europene, susţinerea programului de investiţii, asigurarea protecţiei şi asistenţei sociale pentru categoriile defavorizate, precum şi asigurarea funcţionării instituţiilor de educaţie, sănătate, cultură, tineret şi sport şi a aparatului propriu. ,,Consider bugetul din acest an a fi unul echilibrat, întrucât asigură cheltuieli proprii pentru dezvoltare, punând accent pe: cofinanţarea proiectelor europene, înfiinţarea unei săli de sport şcolare, finalizarea planului urbanistic general şi a lucrărilor de infrastructură, apă, canalizare, drumuri, în zonele cele mai defavorizate", a spus domnul primar Marian Iordache.

A fost votat şi bugetul de venituri şi cheltuieli al Spitalului Municipal, precum şi bugetul de venituri şi cheltuieli al S.C. Apollo Ecoterm SRL, pe anul 2012.

În şedinţa de luni, s-a votat şi aprobarea dezmembrării imobilului Policlinică Stomatologică, situat în Medgidia, str. Ion Creangă, nr. 18, precum şi apartamentarea acestuia în 30 de unităţi individuale, în conformitate cu documentaţia cadastrală vizată de OCPI Constanţa.

Consilierii locali au mai aprobat şi completarea inventarului domeniului privat al municipiului Medgidia, numirea reprezentanţilor Consiliului Local în Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ preuniversitar aflate pe raza administrativ teritorială a municipiului, precum şi aprobarea modificării organigramei şi a statului de funcţii ale Spitalului Municipal - în vederea asigurării necesarului de medici în spital şi acoperirea turelor de gardă.

14 februarie 2012

Comp. Relaţii Publice şi Presă

Primăria Municipiului Medgidia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii