Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:04 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A inceput saptamana voluntariatului

ro

19 Apr, 2010 21:33 1334 Marime text

foto001_resize.jpgÎn perioada 19-23 aprilie 2010 se desfăşoară a IX-a ediţie a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului. La nivelul municipiului, acţiunea se află la cea de-a IV-a ediţie, şi este organizată de Serviciul de Asistenţă Socială Comunitară din cadrul Primăriei Municipiului Medgidia şi Centrul pentru Resurse Civice, împreună cu Asociaţia ,,Voluntarilor din Medgidia" şi Asociaţia ,,Alături de oameni" din Medgidia.

foto002_resize.jpgSăptămâna Naţională a Voluntariatului a debutat la Medgidia cu o conferinţă de presă şi o dezbatere privind importanţa acţiunilor de voluntariat şi a implicării cât mai multor persoane în demararea şi desfăşurarea actelor de caritate. Au luat parte cadre didactice de la şcoli din Medgidia, membri ai fundaţiilor şi asociaţiilor din localitate şi reprezentanţii Serviciului de Asistenţă Socială Comunitară din cadrul Primăriei Medgidia. În prima parte a întâlnirii a fost prezentat programul acestei săptămâni, program ce cuprinde diverse acţiuni de voluntariat, în care sunt angrenaţi atât membri voluntari cât şi elevi ai instituţiilor din localitate.
La discuţii a participat şi viceprimarul municipiului Medgidia, domnul Sorin Ţuţuianu care i-a asigurat pe membrii asociaţiilor de sprijin în acţiunile lor, apreciind totodată implicarea acestora în viaţa comunităţii. ,,La noi încă nu s-a implementat noţiunea de voluntariat ca în alte ţări, dar nu este timpul pierdut, dacă ne străduim împreună încă ne putem mobiliza şi ne putem alinia alături de statele fruntaşe la capitolul voluntariat. Trebuie să convingem oamenii, şi în special tinerii, să accepte ideea că voluntariatul este o muncă de bună voie, care deşi nu implică recompense materiale aduce în schimb o stare de bine şi de mulţumire sufletească şi morală", a spus dl. viceprimar.
Toţi cei prezenţi în sala de şedinţe a Primăriei au apreciat ca fiind foarte utilă întâlnirea de azi, dar şi întreaga săptămână dedicată voluntariatului, pentru că membrii asociaţiilor şi fundaţiilor se pot cunoaşte şi pot schimba idei constructive care pot duce la acţiuni benefice pentru comunitate. S-a luat în considerare şi ideea organizării unei ,,bănci" de obiecte şi bunuri casnice, unde pot fi donate diferite obiecte de uz casnic pe care unele familii nu le mai consideră necesare, dar pot fi utile altora, precum şi ideea înfiinţării unui spaţiu de dezvoltare a voluntariatului comunitar.

19 aprilie 2010
Compartimentul Relaţii Publice şi Presă
Primăria Municipiului Medgidia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii