Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:03 14 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

18 proiecte de hotărâre - admise în şedinţa de consiliu a lunii septembrie

ro

28 Sep, 2012 17:17 867 Marime text

Joi, 27 septembrie, consilierii locali s-au întrunit la Primăria Medgidia pentru a dezbate cele 18 proiecte de hotărâre înscrise pe ordinea de zi a şedinţei ordinare, care au întrunit în totalitate numărul de voturi necesar pentru a fi admise. La primul punct, consilierii locali au votat modificarea organigramei şi statului de funcţii ale aparatului de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Medgidia, în sensul modificării şi reorganizării unor servicii din cadrul aparatului de spacialitate, în vederea atragerii de fonduri la bugetul local. Astfel, se va înfiinţa Serviciul de Inspecţie Fiscală şi Executări Silite şi se va reduce numărul de funcţii publice din cadrul Serviciului de Impozite şi Taxe Locale. Modificările se încadrează în numărul maxim de posturi stabilit pentru municipiu, în prevederea bugetară pentru anul în curs şi nu vizează disponibilizări din rândul funcţionarilor publici. La punctul următor s-a aprobat proiectul de hotărâre pentru suportarea din bugetul local a sumei de 58,66 lei/Gkal inclusiv TVA, reprezentând diferenţa dintre preţul energiei termice produsă, transportată şi distribuită populaţiei de 292, 66 lei/Gkal şi preţul local de facturare a energiei termice pentru populaţie de 234 lei/Gkal.

Consilierii locali au aprobat şi modificarea taxelor pentru eliberarea Avizului de traseu din Anexa nr. 2 la HCL nr. 72/2008 cu modificările şi completările ulterioare. Astfel, pentru autovehiculele cu masă maximă autorizată mai mare de 7,5 tone care tranzitează oraşul ocazional s-a stabilit suma de 500 lei/zi, iar pentru cele care tranzitează lunar Medgidia s-a stabilit o taxă de 5000 lei/abonament. În acest sens, se urmăreşte descurajarea accesului în Medgidia a autovehiculelor de mare tonaj, pentru a nu mai deteriora drumurile şi casele locuitorilor.

În şedinţa ordinară a lunii septembrie s-au mai admis proiectele: „Aprobarea susţinerii financiare a proiectului „Medgidia văzută de copii"- curs de fotografie pentru copiii de diferite etnii cu vârsta de 10-15 ani", „Modificarea şi completarea HCL nr. 75/2012 privind aprobarea derulării investiţiei „Reabilitare sistem rutier străzi în municipiul Medgidia faza I" Aprobată prin HCL nr.136/2011 în sistem de finanţare credit furnizor cu emitere de Bilete la Ordin în euro pe o perioadă de 5 ani)", „Aprobarea studiului de oportunitate pentru concesionarea, prin licitaţie publică, a imobilului teren (lot nr.4) ce aparţine domeniului public al municipiului Medgidia, în suprafaţă de 30.000 mp, pentru realizarea parcului de panouri fotovoltaice (împreună cu documentaţia aprobată)", „Aprobarea studiului de oportunitate pentru concesionarea, prin licitaţie publică, a terenului (lotul nr.5), în suprafaţă de 72.138 mp, pentru realizarea unui parc de panouri fotovoltaice".

Consilierii locali au aprobat şi vânzarea, prin licitaţie publică a două loturi de teren în strada Bucovinei cu destinaţia construcţie locuinţă individuală, a imobilului teren situat în Medgidia, str.Podgoriilor, nr.21C, cu destinaţia construire spaţiu comercial şi a imobilului -teren - str. Română, nr. 54B (Lotul 1) cu destinaţia construire locuinţă şi spaţiu comercial. În şedinţa lunii septembrie s-a aprobat „acordul Consiliului Local în sensul demarării şi întocmirii oricăror acte şi proceduri legale referitoare la executarea contractelor de închiriere locuinţă tip ANL şi a aplicării sancţiunilor prevăzute de lege", pentru neexecutarea obligaţiilor contractuale ce revin chiriaşilor, în sensul neachitării unor restanţe la plata utilităţilor şi a nerespectării angajamentelor de plată.

În şedinţa de consiliu de joi seara, a fost aprobată şi documentaţia PUZ "Construire parc eolian, amenajare drumuri de acces existente, drumuri noi în parc, traseu electric şi staţie de transformare şi racordare la SEN". Obiectivul propus pentru documentaţie îl reprezintă realizarea unui parc compus din 17 turbine eoliene, amplasate pe parcele dispersate de teren situate între Valea Dacilor şi Medgidia.

La ultimele două puncte consilierii locali au votat „Aprobarea completării inventarului domeniului domeniului privat al municipiului Medgidia" şi „Aprobarea constituirii comisiei de evaluare pentru administratorul/directorul S.C. Apollo Ecoterm S.R.L. Medgidia".

28 septembrie 2012

Compartiment Relaţii Publice şi Presă

Primăria Municipiului Medgidia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii