Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:04 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tăriceanu – iepurele liberal din jobenul socialistului Ponta

ro

27 Feb, 2014 12:06 1038 Marime text
Prim-ministrul României se ține de scamatorii mărunte. După ce Crin Antonescu a trântit ușa USL, socialistul Victor Ponta a scos un alt iepure liberal din joben, pe Călin Popescu Tăriceanu. Ex-premierul liberal aștepta oricum, într-o curbă, ieșirea din decor a celui aflat astăzi la volanul PNL, a lui Crin Antonescu. De la sinuciderea ratată a lui Năstase, gestul lui Tăriceanu este al doilea moment de mare jenă națională din istoria premierilor României.
Victor Ponta intenționează să transforme retragerea PNL din guvern într-o mare victorie a sa și a PSD. În acest sens, avea nevoie de un singur liberal cu notorietate care să trădeze PNL și să lase senzația că liberalii continuă să fie prezenți la guvernare. Un fost prim-ministru liberal s-a pliat imediat pe planul președintelui PSD.

Astfel, într-o singură zi, Călin Popescu Tăriceanu l-a vizitat pe Victor Ponta la Palatul Victoria, a demisionat din PNL și a anunțat că vrea să înființeze un nou partid care să înlocuiască PNL în alianța USL anti-Băsescu. În aceeași zi, liderul liberal și-a făcut publică intenția de a candida la președinție din partea USD pentru a-l învinge pe Crin Antonescu.
Între timp, președintele PNL nici nu a avut răgaz să se spovedească pentru a se lepăda de păcatele acumulate în USL, că a ieșit la televizor să se rușineze de Tăriceanu. Un fost președinte liberal să se lase ademenit de PSD și să își dorească o alianță cu socialiștii? Doar lui Crin Antonescu i se permite așa ceva.

www.pmponline.ro

Călin Popescu Tăriceanu este iepurele liberal din jobenul socialistului Ponta, un iepure care are misiunea de a băga zâzanie între liberali și de a fracționa și mai mult opoziția la colosul PSD. Președintele nu poți să îl scoți din pălărie, dar PSD și-ar dori o susținere mai largă pentru propriul candidat la președinție, îi transmite în cele din urmă Ponta fostului prim-ministru liberal.
Scamatorul Ponta nu a înțeles însă faptul că va plăti oricum împreună cu Crin Antonescu și cu Călin Popescu Tăriceanu factura dezastruoasei guvernări USL. Vor plăti la comun pentru atacurile USL la adresa statului de drept, pentru sărăcireapopulației, pentru împovărarea micilor întreprinzători și pentru izolarea României în UE. Moștenirea USL este un bolovan legat de picioarele pesediștilor și liberalilor
deoarece românii s-au săturat de petarde și de iepurași scoși din joben.

Florin Secară
Deputat al Partidului Mişcarea Populară

Ti-a placut articolul?

Comentarii