Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:43 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNȚCD consideră că mascarada guvernării și ieșirii de la guvernare jucate de USL sunt expresia celei mai mari bătăi de joc la adresa românilor. România este într-un real pericol de haos instituțional, colaps economic și blocaj pe drumul

ro

26 Feb, 2014 19:25 865 Marime text
Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat (PNȚCD) consideră că mascarada guvernării și ieșirii de la guvernare jucate de USL sunt expresia celei mai mari bătăi de joc la adresa românilor. Ieșirea PNL de la guvernare dovedește, încă o dată, dacă mai era cazul, că USL nu a fost niciodată o construcție politică în interesul românilor, ci o alianță conjuncturală, născută pentru a satisface interesele clientelei politice a PSD și PNL și pentru protejarea penalilor acestor două formațiuni. USL nu a fost niciodată altceva decât un pericol și o amenințare pentru democrație și statul de drept.
Victimizarea pe care o afișează, în acest moment, președintele PNL, Crin Antonescu, pretinzând că PNL a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a salva USL, nu este decât o altă minciună, un alt teatru ieftin de care șeful PNL se folosește pentru a evita să dea socoteală în fața alegătorilor.
Românii nu uită, însă, faptul că Crin Antonescu este co-responsabil, alături de Victor Ponta, pentru incompetenţa şi ticăloşia guvernării USL, pentru eşecurile celei mai incompetente guvernări din perioada post-decembristă, pentru încercările de slăbire a statului de drept şi a independenţei justiţiei, pentru măsurile economice dezastruoase, care au sufocat mediul privat. Românii nu vor uita că PNL a fost principalul generator de instabilitate politică și că lupta pentru putere dintre Crin Antonescu şi Victor Ponta a constituit cea mai gravă ameninţare pentru situaţia economică şi instituţională a României.
Mai mult, PNL și PSD nu fac în acest moment decât un joc de putere, cele două partide colaborând încă din anul 2005, iar în anul 2011, parteneriatul fiind doar oficializat, sub sigla USL. PSD și PNL au fost, sub diverse forme, parteneri permanenți încă din 1990 și vor continua colaborarea, cel mai probabil, și de acum încolo.
PNȚCD constată că România este, în acest moment, o ţară neguvernată, în care nimeni nu mai este preocupat să găsească soluții pentru performanță economică și pentru reformă instituțională.
PNŢCD condamnă crasa iresponsabilitate de care liderii USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta, dau dovadă în faţa românilor, generând criză politică şi instituţională și apreciază că ceea ce se întâmplă în acest moment pune România într-un real pericol de haos instituțional, colaps economic și blocaj pe drumul democrației și reformelor europene.
PNȚCD consideră că acum, mai mult ca oricând, România are nevoie de un proiect politic serios, de dreapta, care să fie pus în practică de oameni de dreapta veritabili, profesioniști, necompromiși, care să guverneze având ca principiu fundamental interesul românilor, agenda reală a acestora și nu interese meschine de grup și partid.
 
AURELIAN PAVELESCU
Președintele PARTIDULUI NAȚIONAL ȚĂRĂNESC CREȘTIN DEMOCRAT              
VLAD MOISESCU
Prim-vicepreședintele PARTIDULUI NAȚIONAL ȚĂRĂNESC CREȘTIN DEMOCRAT                                                         
26.02.2014
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii