Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:06 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jusitiţia pondereaza abuzurile organelor de ordine

ro

16 Dec, 2013 19:18 1029 Marime text
Avocatul Partidului Verde, vicepresedintele Tonel Pop, a reuşit să-l elibereze din mâinile poliţiei si jandarmeriei pe protestatarul care a încercat să-şi dea foc în faţa Guvernului, demontând pas cu pas în faţa instantei de judecata pericolul public de care era acuzat acesta.

Abuzurile forţelor de ordine asupra protestatarilor au depăşit duminică limita imaginabilului  când au reţinut patru persoane fără nici un motiv. Unul dintre ei a fost Ion Ioan care a fost reţinut fără mandat şi maltratat atât pe stradă cât şi în interiorul Secţiei de Poliţie nr. 1 din Bucureşti. Faptele s-au petrecut de faţă cu avocatul său, avocatul Tonel Pop – vicepreşedinte al Partidului Verde, cel care a şi reuşit să îl scape în cele din urmă să îl repună în libertate.

Ion Ioan, lider sindical ALRO Slatina si activist de mediu, este bărbatul care şi-a dat foc ieri în faţa clădirii Guvernului pentru a protesta faţă de abuzurile jandarmilor de la Pungeşti precum şi faţă de faptul că nu i s-a permis sa amplaseze scena şi să ţină protestul, aşa cum discutase în comisia de la Primărie. Jandarmii nu au chemat salvarea ci l-au luat la bătaie, atât pe el cât şi pe un alt activist de mediu - Gabriel Tora, pictor - care încerca să îl salveze!
Menţionăm că amândoi au fost ridicaţi de către organele de ordine, dar că Gabriel Tora a fost eliberat aseară, în jurul orelor 22.30. Acestuia i s-a dat drumul tot datorită avocatului Tonel Pop care a convins Parchetul să nu dea curs propunerii de arest preventiv.
La evenimentele de la Secţia de Poliţie nr. 1 din Bucureşti au existat martori din rândurile protestatarilor care l-au însoţit pe Ion Ioan şi care îşi manifestau dezacordul faţă de atitudinea forţelor de ordine.

Biroul de Presă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii