Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:53 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - UDTR

ro

07 Nov, 2013 14:43 939 Marime text
    Consulatul General al Republicii Turcia la Constanţa şi Uniunea Democrată Turcă din România organizează duminică, 10 Noiembrie 2013, la orele 15:00, la Biblioteca Judeţeană I. N. Roman,  ceremonia de comemorare a 75 de ani de la trecerea în nefiinţă a fondatorului Republicii Turcia, Mustafa Kemal Atatürk.
Ceremonia va debuta cu păstrarea unui moment de reculegere în memoria marelui lider Mustafa Kemal Atatürk şi va fi urmată de alocuţiuni ale consulului general al Republicii Turcia la Constanţa, Ali Bozçalışkan şi ale reprezentanţilor UDTR şi UDTTMR.  Dr. Virgil Coman, şef serviciu în cadrul Direcţiei Judeţene Arhivele Statului va vorbi despre personalitatea primului preşedinte al Republicii Turcia. Ceremonia va continua cu un program artistic susţinut de corul „Mehtap” aparţinând UDTR şi de elevii Colegiului Național „Kemal Atatürk” din Medgidia care vor interpreta Oratoriul „Atatürk”. Un scurt recital la pian va fi susţinut de lector universitar dr. Nejla Ali de la Universitatea „Ovidius” din Constanţa iar Hayat Memiş va recita poezia „Atatürk”. Evenimentul se va încheia cu o depunere de flori la bustul lui Mustafa Kemal Atatürk. La comemorare sunt aşteptaţi să participe preşedintele UDTR, Osman Fedbi, secretarul general Ervin Ibraim şi deputatul Iusein Ibram.
Mustafa Kemal Atatürk a încetat din viaţă la 10 noiembrie 1938 în Palatul Dolmabahçe din Istanbul, la vârsta de 57 de ani.

PR UDTR
Sorina Asan
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii