Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:28 13 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Candidatii la Presedintie nu respecta alegatorii nu promoveaza teme, idei sau solutii

ro

16 Nov, 2009 20:26 1518 Marime text

Bucureşti, 16 noiembrie 2009: Românii sunt nevoiţi să aleagă Preşedintele României pentru următorul mandat pe baza altor criterii decât selectând teme concrete legate de viitorul României, dat fiind că nici unul dintre primii patru candidaţi (Traian Băsescu, Crin Antonescu, Mircea Geoană, Sorin Oprescu) nu promovează idei şi soluţii de acţiune în viitor. Nici unul dintre aceşti candidaţi nu îşi ia angajamente, nu se asociază cu un proiect concret pentru România, nu îşi asumă proiecte, folosind excesiv în discursurile de campanie verbul trebuie fără să îl însoţească de explicaţii clare privind acţiunile pe care doresc să le întreprindă din poziţia de Preşedinte.

Analizând discursurile primilor patru candidaţi la Preşedinţia României în primele 3 săptămâni de campanie electorală (inclusiv pe cele de la dezbaterile organizate în acest interval), 23 octombrie - 13 noiembrie a.c., Institutul pentru Politici Publice (IPP) își exprimă dezamăgirea față de calitatea dezbaterilor
electorale de până acum, considerând că cetăţenii nu sunt trataţi cu respectul cuvenit, nu li se dă posibilitatea să audieze puncte de vedere care să conţină soluţii legate de viitorul României. Solicităm candidaților și staff-urilor acestora de campanie să folosească ultima săptămână pentru a transmite alegătorilor care sunt ideile concrete pe care le susțin astfel încât cetățenii să îl aleagă pe cel care le promovează cel mai bine dorințele. În condiţiile de faţă, atragem atenţia asupra impactului pe care aceste mesaje publice ale politicienilor le au asupra scăderii şi mai mult a participării electoratului la vot.

Prezentăm mai jos principalele concluzii privind conţinutul destul de slab al mesajelor publice transmise prin discursuri/dezbateri publice de către cei 4 candidaţi selectaţi în analiză.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii