Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:47 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNTCD retrage sustinerea UDMR in cadrul PPE

ro

09 Dec, 2009 19:45 2151 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ

PNŢCD retrage susţinerea UDMR în cadrul PPE

Partidul Naţional Ţărănesc Creştin şi Democrat nu va mai susţine proiectele şi iniţiativele UDMR în cadrul Partidului Popular European ca urmare a lipsei de consecvenţa de care a dat dovadă formaţiunea politică în timpul campaniei electorale. Potrivit liderilor PNŢCD aflaţi în aceste zile la Bonn cu ocazia Congresului PPE, UDMR a încălcat grav principiile politice ale partidului Popular Popular European prin alianţa de conjunctură pe care au făcut-o cu PSD şi PNL în turul doi al alegerilor.

“Observăm cu mare dezamagire  oportunismul unor partide politice care ieri susţineau valorile socialiste iar astăzi vorbesc despre democraţia de dreapta. Acest gen de manifestare denotă o lipsă de respect pentru propriul lor electorat. PNŢCD este singurul partid care alături de PD-L a susţinut candidatura preşedintelui Traian Băsescu, în conformitate cu cerinţele şi doctrina populară, pe principii de egalitate. Abaterea UDMR de la aceste principii ne face să credem că nu poate fi un partener real de discuţii în cadrul PPE” a declarat Marian Petre Miluţ, preşedintele PNŢCD.
PNŢCD susţine în continuare proiectul popular propus de Traian Băsescu şi îşi exprimă încrederea că o nouă guvernare va fi făcută fără abaterea de la principiile care au stat la baza caştigării alegerilor prezidenţiale.

“După 20 de ani de la Revoluţie, românii au dat un vot pentru democraţie, iar voinţa poporului român s-a dovedit a fi mai puternică decăt alianţe de conjunctură. Ne dorim ca şi regulile de guvernare pentru următorii 4 ani să fie stabilite pe aceleaşi principii şi
anume, fără alianţe de conjunctură” a mai precizat Marian Miluţ. În ceea ce priveşte recentele speculaţii privind o fuziune între PD-L şi PNŢCD, liderii ţărănişti susţin că acest lucru nu a fost nicodata dicutat cu partenerii săi de alianţa, o condiţie clară pentru colaborarea dintre cele două partide fiind chiar păstrarea integrităţii PNŢCD. Preşedintele PNŢCD este însoţit la Bonn de prim-vicepreşedintele Aurelian Pavelescu şi secretarul general al partidului, Liviu Iane.

CONTACT MEDIA:
Ruxandra Simion
Telefon: 0730.09.60.25
Email: ruxandra.simion@bigpr.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii