Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:24 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultimul eșec de proporții al ineficienței pd-iste este din nou tratat cu autoliniștea

ro

01 Mar, 2012 20:09 968 Marime text

Vicepreședintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Mihai Lupu, trage un semnal de alarmă, prin declarația politică depusă în această săptămână la Camera Deputaților, cu privire la întreruperea fondurilor europene din cadrul programului privind resursele umane. "Cine răspunde, până la urmă, pentru faptul că România este, de peste trei ani, codașa Europei în privința atragerii de fonduri europene? Cine va justifica acum, cu subiect, predicat și consecințe drastice, transformarea tuturor promisiunilor portocalii, cum că principala preocupare guvernamentală a fost îmbunătăţirea substanţială a nivelului de atragere a banilor europeni, dar în fiecare an de guvernare pd-istă s-au blocat programele de derulare a fondurilor, din cauza deficienţelor constatate de către CE şi a cazurilor grave de corupţie depistate?", se întreabă deputatul liberal.

În opinia parlamentarului PNL Constanța, în zona portocalie nu există vinovați, ci doar "reformiști". "Aici nu se vorbește niciodată despre greșeli flagrante, incompetență crasă sau corupție fulminantă, ieșită din orice tipare ale întâmplărilor post-decembriste! Aici se prezintă doar succesurile...", este de părere Mihai Lupu.

Totodată, acesta își arată indignarea față de modul în care premierul Mihai Răzvan Ungureanu a reacționat la decizia CE privind întreruperea fondurilor europene prin POSDRU. "Deși România a primit de la Comisia Europeană o scrisoare oficială care anunța că s-a decis, în urma deficiențelor constatate, întreruperea fondurilor europene din cadrul programului privind resursele umane, în discuție fiind blocarea a 3,5 miliarde de euro, domnul Ungureanu, în loc să ia măsuri urgente de corectare a acestora, și-a trimis purtătorul de cuvânt la înaintare pentru dezamorsarea nonșalantă a dezastrului: întrebat de jurnaliști în ce măsură va fi afectată economia de această întrerupere, purtătorul de cuvânt al Guvernului, domnul Dan Suciu, a răspuns că, dacă întreruperea este aplicată doar până la sfârșitul lunii martie, <<efectul este absolut zero>>...", mai spune deputatul Mihai Lupu.

Nu în ultimul rând, parlamentarul liberal constănțean consideră că premierul Mihai Răzvan Ungureanu "ne demonstrează că are cele mai banale și derizorii soluții: demiterea unui director, adică descoperirea unui ţap ispăşitor şi organizarea unei conferinţe de presă, prin purtătorul său de cuvânt, de autoliniştire! Nu s-a întâmplat nimic grav, nu-i aşa?! România se împrumută doar cu 5,5 milioane de euro pe oră, de ce ar mai avea nevoie şi de banii europeni, dacă aceştia nu se pot sifona la fel de simplu precum cei din bugetul public?!".

01 martie 2012 Departamentul de Comunicare PNL Constanţa


Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii