Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:18 27 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Băsescu, o nouă rundă de manipulări, minciuni și diversiuni

ro

14 Nov, 2012 18:34 625 Marime text

Disperat de eșecul previzibil al acoliților săi, Traian Băsescu a intrat în campanie electorală, dovedind încă o dată că n-a învățat nimic din votul de la referendum.

Prin intermediul declarațiilor făcute luni seară, președintele Băsescu ne-a anunțat că se pregătește să nu recunoască rezultatul alegerilor și că va încerca să sfideze din nou voința electoratului. Este o nouă declarație de război pe care acesta o face poporului român.

Mai mult, Traian Băsescu încearcă să inducă în eroare opinia publică internă și externă, scoțând în față tema justiției și se erijează în apărător al acesteia, când de fapt el este cel care a călcat în picioare statul de drept, a pus presiune pe justiție și a încercat s-o folosească politic. Primul element care afectează funcționarea statului de drept în România este prezența la Cotroceni a unui președinte impostor și ilegitim, care nu îi mai reprezintă pe români.

Este o ipocrizie fără margini ca Traian Băsescu să vorbească despre cinste. Cum își permite Băsescu să vorbească despre cinste, el care a patronat un sistem de clientelă și corupție, din care au făcut parte acoliții săi, precum Elena Udrea și Roberta Anastase? Tot el are tupeul să vorbească despre ce i-a afectat pe români. Știm cu toții care sunt de fapt lucrurile grave ce au afectat această țară: jaful fără margini din bani publici, tăierile de salarii și pensii, închiderea școlilor și spitalelor, rămânerea lui Băsescu la Cotroceni în ciuda voinței populare.

Constatăm că Traian Băsescu vine cu aceleași manipulări, diversiuni și minciuni cu care ne-a obișnuit. Și încearcă din nou, așa cum a făcut și în trecut, să trezească iar false spaime, amenințând cu rapoarte de țară defavorabile României. De unde știe Traian Băsescu ce conțin aceste rapoarte, când ele nici nu au fost elaborate încă?

Pe de altă parte, președintele ilegitim, reîntors rușinos la Cotroceni în ciuda votului majoritar al românilor, are tupeul incredibil de a vorbi despre amânarea integrării în Schengen după mandatul dezastruos al lui Theodor Baconschi la Externe, de problemele pe fonduri europene și pe achiziții publice, după fraudele patronate de Elena Udrea în fruntea MDRT și de Cristina Trăilă la ANRMAP, toți trei candidați de frunte ai ARD.

Traian Băsescu recidivează, aducând din nou acuzații lipsite de fundament Parlamentului și Guvernului. Ce fel de președinte este acela care își defăimează propria țară, care terfelește imaginea României numai ca să puncteze electoral pentru propriul partid, PDL, deghizat acum în ARD?

În concluzie, declarația de aseară a președintelui reprezintă o nouă încercare a acestuia de a diminua impactul electoral negativ asupra PDL al cazului deputatului Alin Trășculescu. Traian Băsescu ne-a amenințat că va vorbi in campania electorală și așa a făcut. În prima zi de campanie, Băsescu a vorbit prin intermediul ANI, instituție a statului român care s-a implicat direct în lupta politică.

13 noiembrie 2012 Departamentul de Comunicare PNL Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii