Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:52 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ramona Manescu "Romania trebuie sa-si reformeze sistemul universitar pentru a-l face competitiv in Europa"

ro

24 Feb, 2010 23:50 1261 Marime text

Parlamentul European a găzduit audierea publică intitulată "Universităţile Europei: Provocări şi răspunsuri", un prilej pentru eurodeputaţi şi experţi în domeniu să dezbată viitorul învăţământului universitar european în contextul noilor provocări economice. La invitaţia eurodeputatei liberale, Ramona Mănescu, la eveniment a participat, din partea României, profesorul universitar doctor, Doina Carp, directorul Centrului Naţional de Formare a Personalului din Învăţământul Preuniversitar. Domnia sa a evidenţiat nevoia de formatori experimentaţi încă de pe băncile liceului pentru a le oferi universităţilor posibilitatea unei selecţii eficiente şi juste a tinerilor cu aptitudini într-un anumit domeniu. Doina Carp, vorbind despre viitorul universitar european, a arătat că evoluţiile rapide de pe piaţa economică vor dicta noi direcţii pentru educaţie.

În acest context, eurodeputata liberala, Ramona Mănescu, membru supleant al Comisiei pentru Cultură şi Educaţie, a declarat că sistemul universitar românesc are nevoie de o reformă reală pentru a se adapta nevoilor societăţii actuale, în sensul creşterii calităţii educaţiei şi cercetării.

"România are nevoie, mai mult ca oricând, acum, în contextul crizei economice, să-şi reformeze sistemul universitar pentru ca acesta să fie competitiv în Europa şi să ofere o calitate sporită a actului educaţional şi de cercetare."

Ramona Mănescu a subliniat că, la nivelul întregii Uniuni Europene, universităţile trebuie să ţină cont şi să se adapteze cerinţelor de pe piaţa forţei de muncă.

"Insist pe nevoia de adaptare a sistemului universitar în funcţie de semnalele primite de pe piaţa muncii pentru a oferi programe de calitate în educaţie şi cercetare."

Audierea publică a reunit reprezentanţi ai Parlamentului European, experţi din Comisia Europeană şi din Statele Membre, dar şi reprezentanţi ai studenţilor.

www.ramonamanescu.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii