Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:56 25 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL Ramona Manescu - Miercuri, 15 Februarie 2012

ro

15 Feb, 2012 20:16 584 Marime text

Ramona Mănescu: "Comisia Europeană propune statelor membre direcționarea a 82 de miliarde de euro, rămase încă nealocate în cadrul fondurilor structurale, către susținerea IMM-urilor și combaterea șomajului în rândul tinerilor."

Coordonatoarea liberalilor în Comisia pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European, Ramona Mănescu, a intervenit în plenul PE, în cadrul unei dezbateri pe marginea propunerii CE. Cu această ocazie, europarlamentarul liberal a declarat:

"Propunerea Comisiei Europene este binevenită cu atât mai mult cu cât criza economică a accentuat profund problemele cu care aceste categorii se confruntă. Pentru a înregistra creștere economică și a crea noi locuri de muncă este vital ca IMM-urile să fie susținute, iar statele membre care nu au înregistrat o absorbție foarte mare a fondurilor europene să își poată reprioritiza domeniile de alocare a banilor europeni.

După cum se știe însă, nu suntem la prima măsură anticriză de acest gen prin intermediul fondurilor europene. Având exemplul negativ al guvernului României, poate cel mai neperformant din Europa în privința absorbției fondurilor europene, putem spune că aceste ajutoare financiare nu au fost întotdeauna folosite conform așteptărilor noastre.

Prin urmare, eficiența măsurilor anti-criză ține de capacitatea și disponibilitatea guvernelor de a crea cadrul național necesar punerii în aplicare, cu succes, a acestora".

NOTA : Cu ocazia reuniunii informale a Consiliului European din 30 ianuarie 2012, Președintele CE a propus ca statele membre să direcționeze fondurile care trebuie încă alocate în cadrul fondurilor structurale ale UE către susținerea IMM-urilor și combaterea șomajului în rândul tinerilor. Președintele Barroso a solicitat statelor membre să analizeze împreună cu Comisia avantajele pe care le prezintă reprogramarea fondurilor. Având în vedere faptul că toate fondurile structurale alocate pentru perioada 2007-2013 au fost deja distribuite între statele membre și că acestea sunt alocate în întregime programelor și priorităților operaționale, Comisia REGI a ridicat, în dezbaterea de ieri, o serie de întrebări.

Ti-a placut articolul?

Comentarii