Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL Constanţa - „O seară lirică", la Constanţa

ro

10 Dec, 2010 23:18 3152 Marime text
dscf2884.jpgFiliala Constanţa a Partidului Naţional Liberal a organizat joi, 09 decembrie 2010, în Sala „Ovidiu" a Hotelului IBIS concertul intitulat „O seară lirică", cu scopul promovarea şi susţinerea valorilor spaţiului constănţean.

Concertul, realizat în spiritul Crăciunului, sub îndrumarea sopranei Florenţa Marinescu, a fost susţinut de absolvenţi ai Facultăţii de Arte Secţia Muzică din cadrul Universităţii „Ovidius" Constanţa şi solişti ai Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski", printre aceştia numărându-se: Delia Ocneru-Ionescu, Laura Dumitru, Marius Eftimie, Veronica Coman, Damian Deheleanu, Cristian Parmac, Silvia Varlan-Stoica şi, nu în ultimul rând, Daniel Stoica, care au fost acompaniaţi la pian de corepetitoarea Gabriela Oprea.

dscf2913.jpgAceştia au venit în faţa publicului cu un repertoriu variat, care a îmbinat cântecul vienez, cu cântecul italian şi cel tradiţional românesc. Au fost interpretate fragmente din Aria Silviei din opereta „Prinţesa Ceardaşului" de E.Kalman, Aria Laurettei din opera „Gianni Scchicchi" de G.Puccini, Aria Gabrielei din opera „Sânge Vienez" de J.Strauss, Aria Motanului din opera „Motanul încălţat" de C.Trăilescu, Aria Vilyiei din opereta „Văduva veselă" de Fr.Lehar, „Granada" de A.Lara, dar şi melodii specifice Crăciunului precum „White Christmas" de J. Berlin, „The Christmas Song" de M.Torne şi R.Wells sau „Sweet and low down" de G.Gershwin.

Un moment important în programul serii l-a constituit premierea unor tineri constănţeni care s-au remarcat, în ultima perioadă, la diferite competiţii interne şi internaţionale.

Astfel, au fost acordate premii de excelenţă pentru întreaga activitate desfăşurată în cadrul Centrului de Cercetări al Elevilor al Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân" profesorilor Ion Băraru şi Radu Dragomir, dar şi lui Adrian Velicu, Mihai Roman, Alexandru Popovici şi Ozgun Osman, foşti elevi ai Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân" şi, în prezent, studenţi ai mai multor universităţi de prestigiu din străinătate.

De asemenea, au fost acordate diplome de merit pentru activitatea desfăşurată şi pentru promovarea imaginii României în lume elevelor Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân" Alexandra Bogatu, Adela Buciuc, Alexandra Pavel, Monica Păun, Dana Pisică, şi Anei Maria Enaşcu, elevă a Liceului de Artă „Regina Maria".

Printre premiaţi s-au aflat şi Cristian Lazăr şi Cristian Parmac, ambii fiindu-le acordată diploma de merit pentru susţinerea activităţii profesionale.

Nu în ultimul rând, un premiu special a fost decernat maestrului Boris Cobasnian pentru întreaga sa activitate, de peste 40 de ani, dedicată scenei lirice şi artei corale constănţene.

Premiile au fost acordate de către preşedintele PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, care a mulţumit organizatorilor pentru „o seară unică, emoţionantă la început de iarnă".

La rândul său, preşedintele OFLM Constanţa, Ana Marcu, a declarat că evenimentul a avut „o dublă semnificaţie: pe de o parte s-a dorit crearea unei atmosfere necesare sărbătorilor de iarnă care se apropie, iar pe de altă parte sensibilizarea constănţenilor la ceea ce înseamnă cultura şi arta în Constanţa, deoarece un oraş nu se poate dezvolta armonios fără viaţă artistică".

10 decembrie 2010 Biroul de presă PNL Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii