Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:27 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL Constanţa - Luni, 20 Decembrie 2010

ro

20 Dec, 2010 23:49 1344 Marime text

Având în vedere propunerea consilierului judeţean PDL, Mihai Petre, de a convoca de urgenţă o şedinţă a Consiliului Judeţean Constanţa în care să se discute eventualele soluţii pentru ca artiştii Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski" să îşi primească salariile restante, facem următoarele precizări:

- Consilierii judeţeni ai Partidului Naţional Liberal protestează publicîmpotriva faptului că angajaţii Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski" nu şi-au primitdrepturile salariale de mai bine de trei luni;

- Consilierii judeţeni ai Partidului Naţional Liberal protestează public împotriva diversiunii ieftine puse la calede către PDL prin instigarea angajaţilor Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski", în vederea deturnării atenţiei de la principalul vinovat de crearea acestei situaţii, în speţă Guvernul României, prinMinisterul Culturii şi Patrimoniului Naţional.

Dacăsoluţionarea problemei ar fi fost la latitudinea votului Consiliului Judeţean Constanţa, consilierii judeţeni democrat-liberali ar fi avut posibilitatea să propună din timp pe ordinea de zi a ultimei şedinţe pentru a avea avizul competent al Comisiei Juridice,asfel încât votul să se exprime îndeplină cunoştinţă de cauză privindsusţinerea legală a proiectului.

Considerăm că propunerea PDL este populistă şi trădează cinismul Partidului Democrat-Liberal care se foloseşteîn goanasa după imaginede necazul unor oameni doar pentru a mai obţine câteva procente. Litigiul dintre salariaţii Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski" este de natură juridică, reglementat de Codul Muncii şi poate fi soluţionat numai în instanţă sau de către Guvern.

De asemenea, considerăm că drepturile salariale nu pot fi obiectul unui vot în Consiliul Judeţean Constanţa.

Menţionăm faptul că situaţia angajaţilor Teatrului de Operă şi Balet „Oleg Danovski" este creată în principal de Guvernul incompetent al României, prin Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, drept pentru care este de datoria acestuia să soluţioneze problema.

Mai mult, reamintim că la finalul şedinţei precedente a Consiliului Judeţean Constanţa, preşedintele CJC a anunţat că până la finalul acestui an va convoca o nouă şedinţă extraordinară a consilierilor judeţeni dar numai după obţinerea unui punct de vedere al Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional.

20 decembrie 2010 Biroul de presă PNL Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Contribuabilul Constantean 20 Dec, 2010 23:50 Dragi Liberali, sunteti niste fanfaroni aserviti PSDului. Nu mai aveti C..ie deloc. Vi le-a mancat nicusor. Pentru lipsa voastra de discernamant trimiteti TNOB pe calea tribunalului. Sunt de acord atata vreme cat raspundeti solidar pentru nemernicia pe care o faceti si platiti din buzunarul vostru si nu al contribuabilului toate deciziile luate cu curul. Mentionez ca pozitia cu curul in sus este cea care va defineste cel mai mult in ultima vreme asteptand tot timpul umili sa v-o traga PSD-ul< in speta Constantinescu cel din intersectie( pardon , bolnav de LUM-bago. Hai Sictir Boilor. S-avem pardon dar tot o sa trebuiasca sa platiti salariile; intre timp atentie cand mergeti pe strada ca poate va recunoaste vre-un salariat infometat...