Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:18 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intrarea României în recesiune, efect al guvernării dezastruoase a PSD - 16 august 2014

ro

15 Aug, 2014 18:29 1674 Marime text
Evoluţia negativă a economiei româneşti şi lipsa de răspunsuri a lui Victor Ponta confirmă ceea ce Partidul Naţional Liberal a semnalat în repetate rânduri, şi anume că premierul şi partidul său nu sunt capabili să guverneze.
PNL s-a opus permanent măsurilor care au determinat regresia economiei, taxelor și impozitelor care au sufocat cetățeanul. Politica de supraimpozitare promovată de Guvern - acciza pe motorina, TVA 24%, taxa pe stâlp, care a luat prin surprindere mediul de afaceri - precum și scăderea investițiilor, blocarea absorbției fondurilor europene, lipsa reformelor structurale, amânarea succesivă a intrării în vigoare a Codului Fiscal reprezintă cauze ale recesiunii tehnice.
Vinovăția știm cu toții că aparține doar șefului Executivului, Victor Ponta, care în loc să fie preocupat de politicile economice sănătoase, a avut drept unică prioritate încheierea și menținerea pactului de coabitare cu Traian Băsescu. În felul acesta, Ponta s-a pus la adăpost și a avut girul președintelui pentru măsurile dezastruoase pe care le-a adoptat.
Aşadar, principala cauză a eşecului acestei guvernări este corupţia. Sub mandatul lui Victor Ponta, apropiații premierului au primit acces direct la banii publici, cazul Duicu fiind exemplul elocvent al traficului de influență făcut chiar din biroul primului ministru.
În aceste condiții, dacă lăsăm reducerea CAS doar pe seama promisiunilor PSD, este evident că măsura nu va intra nicicând în vigoare. Tocmai de aceea, parlamentarii Alianței Creștin-Liberale au solicitat convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare pentru a da o șansă scăderii CAS de la 1 octombrie.
 
15 august 2014 Departamentul de Comunicare al PNL Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii