Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa Adina Valean protectia datelor

ro

22 Feb, 2013 17:37 1734 Marime text

Adina-Ioana Valean: "Un regulament corect trebuie sa asigure protectia datelor cu caracter personal prin responsabilizarea industriei fata de consumator, nu prin penalitati financiare."

Regulamentul privind protectia datelor cu caracter personal, un pas intr-o directie buna

Pe 20 februarie, Comisia de Industrie (ITRE) a Parlamentului European a adoptat opinia despre "Regulamentul privind protectia persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor", cu 33 voturi pentru, 24 impotriva si o abtinere. Regulamentul face parte din noul pachet legislativ pentru reformarea cadrului legal privind protectia datelor, propus de Comisia Europeana anul trecut.

Adina-Ioana Valean reprezinta grupul ALDE (Alianta Democratilor si Liberalilor pentru Europa) in Comisia de Industrie. Cele 200 de amendamente pe care le-a depus si care au fost adoptate schimba fundamental propunerea Comisiei Europene. Modificarile se axeaza pe stimularea companiilor pentru dezvoltarea mecanismelor interne de protectie a datelor si reduc substantial costurile si sarcinile administrative pentru intreprinderile mici si mijlocii. Valean considera ca un regulament care se va aplica tuturor companiilor, indiferent de tara de origine, numarul de angajati sau de sectorul de activitate, trebuie sa fie flexibil, clar si coerent.

Adina-Ioana Vălean - Parlamentar European ALDE (PNL, Romania), declara:

"Votul de astazi reflecta pozitia curajoasa si echilibrata a Parlamentului European fata de o problematica foarte sensibila pentru toti cetatenii Uniunii. Vorbim aici de doua categorii de drepturi: dreptul la viata privata si la protejarea datelor personale si dreptul de a fi informat si de a beneficia de avantajele si oportunitatile erei digitale. O abordare justa nu trebuie sa incalce nici unul dintre aceste drepturi. E nedrept si periculos sa portretizam o intreaga industrie care a creeaza locuri de munca, care asigura cresterea si competitivitatea economica a Uniunii si a Statelor Membre, ca fiind nociva pentru societate. Toti actorii industriali sunt deja sub incidenta unei directive cu privire la protectia datelor cu caracter personal, care, veche de 18 ani, contine si astazi cele mai stricte prevederi din lume. Consider ca un regulament corect trebuie sa asigure protectia datelor cu caracter personal prin responsabilizarea industriei fata de consumator, nu prin penalitati financiare, pentru ca incalcarea increderii este mai scumpa decat orice amenda. Si ma bucur ca in jurul acestor idei s-a conturat o majoritate parlamentara care a facut posibil succesul de astazi."

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii