Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:01 16 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Florin Gheorghe - „Care sunt motivele schimbării directorilor de unităti de învătământ”

ro

31 Oct, 2013 13:09 837 Marime text
Unul dintre cele mai deficitare domenii din România este cel al educației. De-a lungul anilor, nici un ministru nu a reușit sa întocmească o strategie durabilă pe termen mediu și lung, iar schimbările produse au bulversat tot sistemul de educație. La acest lucru se mai adaugă subfinanțarea, precum și lipsa calității în domeniul învățământului.

Având în vedere aceste lucruri, deputatul PDL de Constanța, Florin Gheorghe, s-a adresat ministrului educației naționale, Remus Pricopie. „La nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa a fost analizată performanţa celor 156 de directori ai unităţilor de învăţământ preuniversitar. Evaluarea s-a realizat de către Consiliul de administraţie al IŞJ Constanţa, pe baza unui raport de activitate şi a unei autoevaluări. Chiar dacă această iniţiativă este în principiu o acţiune lăudabilă, care ar trebui să aibă ca efect creşterea performanţelor administrative ale directorilor de şcoală, transformarea acestei evaluări într-o verigă de înlocuire pe „criterii politice” nu poate decât să dăuneze învăţământului constănţean”, a afirmat Florin Gheorghe.

În aceste condiții, deputatul PDL îi solicită ministrului educației să precizeze motivele clare care au stat la baza înlocuirilor din sistem. „Vă rog să precizaţi, domnule Ministru, dacă înlocuirile unor directori de şcoli din Judeţul Constanţa survenite în această toamnă sunt fundamentate exclusiv pe un cumul de performanţe scăzute ale acestora” a mai afirmat Florin Gheorghe
 
 
Biroul de presă al deputatului
Florin GHEORGHE
Partidul Democrat Liberal
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii