Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:09 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu trebuie să îi lăsăm pe Nicuşor Constantinescu şi pe Radu Mazăre să facă din reabilitarea Cazinoului doar o promisiune nerespectată

ro

15 Mar, 2013 13:45 721 Marime text
Autorităţile publice locale constănţene promit reabilitarea Cazinoului Constanţa pe fonduri europene, iar Ministerul Culturii îşi recunoaşte neputinţa din punct de vedere financiar pentru a se îngriji de monumentul litoralului.
Chiar dacă, prin „bunăvoinţa” parlamentarilor USL, amendamentul la Legea bugetului depus de senatorul Christian Gigi Chiru, preşedintele PDL Constanţa, a fost respins, social-democraţii aflaţi la conducerea oraşului şi judeţului şi-au adus aminte, într-un final, că simbolul oraşului şi al ţării trebuie reabilitat.
Mai nou, Nicuşor Constantinescu şi Radu Mazăre promit reabilitarea Cazinoului pe fonduri europene şi readucerea lui în atenţia opiniei publice prin organizarea de evenimente.
„În sfârşit, autorităţile locale şi-au întors ochii înspre Cazino. Mai bine mai târziu decât niciodată.  Le mulţumesc, însă, constănţenilor care m-au sprijinit în demersul de a strânge semnături pentru salvarea Cazinoului şi i-au convins pe Mazăre şi Constantinescu de faptul că nu trebuie să dea uitării simbolul oraşului nostru. Constanţenii au arătat că îşi pot impune voinţa în faţa celor care conduc acest oraş. Am susţinut şi susţin în continuare că nu trebuie să lăsăm Cazinoul să se distrugă mai mult. În acest sens am depus un amendament la Legea bugetului, numai că parlamentarii USL nu au crezut că merită adoptat, l-au respins. În ciuda acestui fapt, mă bucură că, şi la insistenţele noastre, USL-iştii au înţeles că valorile culturale nu au culoare politică, au priceput că istoria este moştenirea pe care o lăsăm copiilor noşti. Sper ca proiectul să prindă contur, îmi doresc să văd Cazinoul reabilitat şi rog constănţenii să nu îi lase pe Nicuşor Constantinescu şi pe Radu Mazăre să facă din reabilitarea Cazinoului doar o promisiune nerespectată. Este de datoria noastră, ca reprezentanţi ai românilor, să rezolvăm problemele importante, uitând măcar pentru câteva momente de culoarea politica. Iar una dintre aceste probleme este intervenţia imediată asupra Cazinoului, pentru ca statul român să nu piardă o clădire reprezentativă pentru istoria naţională”, a declarat senatorul Christian Gigi Chiru, preşedintele PDL Constanţa.
Mai mult decât atât, senatorul PDL i-a transmis o întrebare ministrului Culturii, Daniel-Constantin Barbu, referitoare la Cazinou. În răspunsul oficial, ministrul a recunoscut importanţa monumentului însă, s-a recunoscut neputincios în a ajuta cultura judeţului Constanţa: „Fondurile necesare pentru restaurarea-conservarea şi introducerea în circuitul turistic a monumentului depăşesc posibilităţile financiare ale bungetului Ministerului Culturii alocat anului în curs cu o diminuare de 4% faţă de anul anterior”.
„Sunt mâhnit că actualul Guvern nu pune valoare pe cultură. Mi-aş dori ca în viitor situaţia să se schimbe şi vă asigur că voi lupta, din postura de parlamentar, pentru valorile culturale ale judeţului Constanţa”, a mai declarat senatorul PDL Christian Gigi Chiru.

Biroul de presă

Ti-a placut articolul?

Comentarii