Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:50 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Biroul Parlamentar - Deputat Zanfir Iorguş

ro

26 Sep, 2010 20:00 2675 Marime text

dsc_0396.jpgVineri, 24 septembrie, a avut loc, la Complex „Ambasador" din staţiunea Neptun, o întâlnire de lucru între directorii şi reprezentanţii unităţilor şcolare şi liceale din Mangalia, Albeşti, Pecineaga, Negru-Vodă, 23 August, Dulceşti, Limanu, 2 Mai şi Costineşti şi Inspectorul Şcolar General, prof. dr. Aliss Andreescu. Întâlnirea a fost organizată de Cabinetul Parlamentar al Colegiului 5 Constanţa al deputatului Zanfir Iorguş.

dsc_0399.jpgEvenimentul a oferit cadrelor didactice aflate la conducerea unităţilor şcolare din zonă, prilejul de a dialoga atât cu Inspectorul Şcolar General al judeţului Constanţa, prof. dr. Aliss Andreescu, cât şi cu parlamentarul Colegiului 5, deputat Zanfir Iorguş.

Directorii de şcoli şi licee au trecut în revistă principalele probleme cu care se confruntă, în general, unităţile din tot judeţul Constanţa: decontul pentru transportul cadrelor didactice ce predau într-o altă localitate decât cea de domiciliu, deblocarea posturilor în învăţământ (atât cele ale profesorilor, cât şi cele ale personalului auxiliar), precum şi necesitatea atragerii în şcoli şi licee a cadrelor didactice titularizate.

dsc_0400.jpg„Învăţământul trebuie să fie o prioritate atât pentru administraţiile publice locale, cât şi pentru Guvern", a subliniat deputatul Colegiului 5, Zanfir Iorguş. „În mandatul meu de primar, pentru „capitolul" învăţământ, erau alocate circa 22-24% din bugetul local. Dacă se doreşte un învăţământ de calitate, acest exemplu ar trebui urmat de toate administraţiile publice locale din judeţul Constanţa. Întâlnirea de lucru de astăzi a facilitat un dialog deschis, sincer, între directorii de unităţi şcolare şi reprezentantul Inspectoratului Şcolar Judeţean, iar problemele ce ţin de atribuţiile mele de parlamentar voi încerca să le soluţionez în cel mai scurt timp".

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Eu 27 Sep, 2010 09:39 Ati uitat sa precizati ca dascalii au fost "invitati" sa se implice politic, fapt care se incearca a se evita. Deja directorii, inspectorii sunt schimbati dupa cum canta portocaliii, asa ca ce rost are sa se mai implice politic? Si apoi politica inseamna bani, iar profii nu mai au de mult timp asa ceva, nu mai au nici demnitate, sunt tarati pe jos iar deputatul da sfaturi... Sa-mi arate si mie cati profesori de liceu sunt in Parlament si daca trece de 25% ma arunc pe geam! Sa fim seriosi! Profii sunt buni doar de munca, de indrumat parintii si elevii de 18 ani sa voteze cu o anumita culoare, dar nu li se asigura locuri nici macar in consiliile locale, dar apoi mai sus! Nici macar ministrul lor nu este profesor! Halal tara iar de deagogie, domnule deputat, ne-am saturat! Voi va urmariti interesul si afacerile, iar fraierii ies la vot! O zi buna!