Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:05 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bogdan Diaconu, vicepreşedinte PC Primarul din Sfântu Gheorghe (Covasna) îi ameninţă şi îi intimidează pe românii din oraş

ro

23 Aug, 2011 16:18 2067 Marime text

Bogdan Diaconu, vicepreşedinte PC: Primarul din Sfântu Gheorghe (Covasna) îi ameninţă şi îi intimidează pe românii din oraş

Antal Arpad, primarul din Sfântu Gheorghe (Covasna), i-a ameninţat şi intimidat săptămâna trecută pe părinţii preşedintelui PC Spania Dan Tănasă, îndemnându-i să părăsească oraşul şi să se întoarcă de unde au venit, din cauza acţiunilor fiului lor de apărare a comunităţii româneşti din zonă.
Acţiunea primarului din Sfântu Gheorghe este foarte gravă şi reprezintă o încercare de epurare etnică. Faptul că acesta îşi permite să intimideze părinţii unui cetăţean român care s-a remarcat prin apărarea drepturilor românilor din Harghita şi Covasna ne arată tocmai că lupta lui Dan Tănasă este corectă şi că într-adevăr românii sunt supuşi tracasărilor şi ameninţărilor de către extremiştii maghiari.
Antal Arpad a recunoscut de altfel că i-a vizitat seara pe părinţii lui Dan Tănasă şi că a dorit să vadă cine este cel care îi contestă activitatea, menţionând că trebuie să ştie tot oraşul că respectiva familie a venit din Iaşi „să ne înveţe pe noi cum să trăim”.
Solicit autorităţilor publice să se autosesizeze şi să ia măsuri legale de sancţionare a acestui caz de intimidare etnică, punând stavilă intenţiilor extremiste ale primarului din Sfântu Gheorghe. Altfel, acest precedent va fi continuat şi vom asista în continuare la acţiuni de intimidare şi de epurare etnică din partea extremiştilor maghiari în zonă.

23.08.2011
Biroul de presă  

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii