Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:49 14 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Titus Corlatean, presedintele Comisiei pentru politica externa, 28.10.2010

ro

29 Oct, 2010 17:31 927 Marime text

Senatorul Titus CORLĂŢEAN, preşedintele Comisiei pentru politică externă, l-a primit joi, 28 octombrie 2010, pe E.S. domnul Marikyan KULYK, ambasadorul Ucrainei în România, la solicitarea acestuia.

Ambasadorul Kulyk a făcut o prezentare a ultimelor evoluţii în materie legislativă şi constituţională cât şi a etapelor legate de organizarea, la data de 31 octombrie a.c., a alegerilor locale.

Preşedintele Comisiei pentru politică externă a apreciat că România ar saluta posibilitatea ca pe listele de consilieri locali propuşi de partidele politice să figureze şi reprezentaţi ai minorităţii române din Ucraina, fapt care ar facilita reprezentarea corespunzătoare, la nivelul administraţiei locale, a intereselor şi nevoilor specifice ale cetăţenilor ucraineni de etnie română.

Ambasadorul Kulyk a prezentat obiectivele europene ale Ucrainei pe relaţia cu Uniunea europeană şi a solicitat sprijinul României, respectiv al parlamentului, pentru obţinerea unei decizii favorabile la Summit-ul UE-Ucraina care va avea loc la 22 noiembrie a.c.. Principala aşteptare a Ucrainei de la această reuniune la nivel înalt o reprezintă anunţarea Planului de acţiune pentru instituirea regimului fără vize la călătoriile cetăţenilor ucraineni în UE, ca obiectiv comun pe termen lung.

Senatorul Corlăţean a subliniat în acest context interesul României de a sprijini politic eforturile Ucrainei de cooperare întărită şi de apropiere de Uniunea Europeană, cu respectarea criteriilor şi măsurilor de reformă internă de ordin legislativ, institutional, corespunzătoare acestui demers, inclusiv a celor în domeniul drepturilor omului, democraţiei, al statului de drept.

Cei doi oficiali au căzut de acord asupra necesităţii realizării unei colaborări mai strânse între cele două parlamente, prin programarea unei acţiuni comune a comisiilor de politică externă, în cursul primului semestru al anului viitor, cât şi la nivelul delegaţiilor la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii