Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:03 14 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Titus Corlatean la APCE, Strasbourg

ro

26 Jun, 2010 20:03 1192 Marime text

Senatorul Titus Corlăţean, membru al delegaţiei române la Adunarea parlamentară a Consiliului Europei, a intervenit joi, 24 iunie, în plenul APCE, cu ocazia alocuţiunii d-lui Ghiorghi Ivanov, Preşedintele Republicii Macedonia.

În intervenţia sa, senatorul Corlăţean a exprimat sprijinul României pentru procesele de integrare europeană şi euro-atlantică în Balcani, inclusiv pentru Republica Macedonia. Pe de altă parte, el a subliniat caracterul inechitabil decurgând din tratamentul diferenţiat aplicat acestei ţări, în situaţia în care, deşi este cel mai vechi candidat din regiune pentru aderarea la Uniunea Europeană, Bruxelles-ul nu a fixat până acum Republicii Macedonia o dată certă pentru începerea negocierilor.

Senatorul Corlăţean a încurajat conducerea acestei ţări să continue procesul de concertare, în plan intern, la nivelul partidelor politice, în vederea identificării unei soluţii care să permită accelerarea promovării dosarului macedonean la Uniunea Europeană. În marja dezbaterii din cadrul APCE, senatorul Corlăţean a avut o întrevedere cu Antonio Milososki, ministrul macedonean al afacerilor externe.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii