Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:50 14 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senatorul T Corlatean a fost ales raportor al APCE

ro

07 Oct, 2011 19:01 787 Marime text

Joi, 6 octombrie a.c., cu ocazia Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), care are loc la Strasbourg, în perioada 3-7 octombrie a.c., senatorul Titus Corlăţean, membru al Delegaţiei române la APCE, a fost desemnat raportor al Adunării din partea Comisiei pentru migraţii, refugiaţi şi populaţie, pe tema: „Traficul lucrătorilor migranţi supuşi la muncă forţată: necesitatea unei abordări aprofundate".

Acest subiect este unul de o importanţă deosebită pentru Adunare, având în vedere că ultimele date statistice reflectă o situaţie îngrijorătoare. Traficul de fiinţe umane înregistrează actualmente o dinamică galopantă fiind situat, după traficul cu droguri şi cel cu arme, pe poziţia a treia în topul surselor de profit obţinute din infracţiuni transnaţionale.

Traficul în vederea exploatării persoanelor se camuflează adesea în oferte de locuri de muncă în domenii, precum serviciile casnice, agricultura sau construcţiile, iar traficanţii profită de ignoranţa lucrătorilor migranţi şi de constrângerile cu care aceştia se confruntă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii