Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:08 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentul Romaniei Comunicat de presa - 15.06.2010

ro

15 Jun, 2010 17:17 1055 Marime text

Membrii Biroului permanent al Senatului au stabilit programul de lucru pentru săptămâna în curs şi pentru cea viitoare, au luat în discuţie şi au repartizat comisiilor de specialitate un număr de 28 de proiecte de lege şi iniţiative legislative luate recent în evidenţă, stabilind termene pentru prezentarea avizelor şi rapoartelor, a declarat chestorul Senatului, Ioan Chelaru, la finele şedinţei de birou desfăşurată astăzi, 15 iunie.

De asemenea, în cadrul şedinţei a fost aprobat un memorandum intern al preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, referitor la procedura de lucru pentru punerea în aplicare a Protocolului nr. 1 privind rolul parlamentelor naţionale în Uniunea Europeană şi a Protocolului nr. 2 privind aplicarea principiilor subsidiarităţii şi proporţionalităţii, anexate Tratatului de la Lisabona. Autorul memorandumului apreciază că după patru ani de la aderarea ţării noastre la Uniunea Europeană şi după şapte luni de la intrarea în vigoare a Tratatului de la Lisabona, Parlamentul României nu a avut nicio contribuţie la procesul decizional european. S-a stabilit ca până vineri, 18 iunie, grupurile politice de la Senat să-şi desemneze reprezentanţi pentru constituirea unui grup de lucru, iar Biroul permanent să voteze marţi, 22 iunie, componenţa acestuia, să aleagă un coordonator al grupului şi să stabilească un termen de finalizare a procedurii de punere în aplicare a celor două protocoale.

Chestorul Senatului a mai spus că membrii Biroului permanent au aprobat regulamentul privind organizarea şi funcţionarea Comisiei pentru regulament a Senatului, au luat act de două memorandumuri interne privind relaţiile parlamentare externe ale Senatului şi de propunerea senatorului Dan Voiculescu privind distribuirea materialelor către membrii Biroului permanent în format electronic, pentru a se face economii la consumul de hârtie.

Biroul de presă al Senatului 15 iunie 2010
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii