Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:23 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentul Romaniei Comunicat de presa - 10.06.2010 (1)

ro

10 Jun, 2010 21:56 1110 Marime text

Preşedintele Comisiei pentru politică externă, senatorul Titus CORLĂŢEAN l-a primit joi, 10 iunie a.c., în vizită de prezentare, pe E.S. domnul Einars SEMANIS, ambasadorul Republicii Letonia cu reşedinţa la Varşovia, acreditat pentru România.

În cadrul întâlnirii au fost discutate o serie de aspecte referitoare la relaţiile politice bilaterale, precum şi la cooperarea în cadrul Uniunii Europene şi al NATO.

În acest context, a fost realizată o analiză a chestiunilor de interes comun pentru noile state membre ale UE şi a fost subliniată necesitatea unei mai bune coordonări a acestora în privinţa unor teme precum: coeziunea socială, dezvoltarea regională, agricultura, teme de interes bilateral româno-leton ce pot fi promovate coordonat la nivel european.

S-a constatat că atât România, cât şi Republica Letonă împărtăşesc viziuni similare, dacă nu identice, cu privire la teme de interes privind Parteneriatul Estic al UE precum şi în privinţa chestiunilor de securitate sau de cooperare în cadrul NATO.

În finalul întrevederii, s-a decis realizarea, în următoarea perioadă, a unei agende parlamentare comune, la nivelul grupurilor parlamentare de prietenie şi, respectiv, al comisiilor de politică externă, asupra unor dosare de interes pentru ambele părţi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii