Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentul Romaniei Comuniat de presa – 13.04.2010

ro

14 Apr, 2010 03:40 940 Marime text

Luni 12 aprilie 2010, membrii Comisiilor pentru politică externă din Senat şi Camera Deputaţilor s-au întâlnit cu doamna Amanda Fazio, preşedintele Consiliului Legislativ (camera superioară) din Parlamentul Statului New South Wales, Australia, aflată într-o vizită de studiu în ţara noastră, la invitaţia Senatului României.

În cursul întrevederii a avut loc un schimb de opinii privind colaborarea bilaterală în domeniile politic, economic, cultural, ş.a..

Preşedinţii Comisiilor pentru politică externă din Senat, domnul Titus Corlăţean, respectiv din Camera Deputaţilor, domnul Atilla Korodi, au reafirmat susţinerea parlamentară pentru folosirea potenţialului existent în relaţiile bilaterale, potenţial încă nevalorificat la întreaga sa valoare.

A fost reamintită colaborarea româno-australiană în cadrul Naţiunilor Unite sau cea în misiunile combatante din Afganistan. Doamna Amanda Fazio s-a arătat interesată de strângerea relaţiilor economice cu Uniunea Europeană, solicitând sprijin din partea României în acest sens, din perspectiva competiţiei economice existente în zona Pacificului, cu competitori de calibru precum China sau India.

Partea română a salutat decizia Departamentului australian pentru Imigrare şi Cetăţenie, care a inclus România pe lista statelor care beneficiază de sistemul electronic de acordare a vizelor „auto-grant facility".

A fost exprimat de ambele părţi sprijinul pentru extinderea schimburilor culturale bilaterale, subliniindu-se potenţialul existent la nivelul colaborării dintre universităţile din cele două ţări, cu accent pe posibilitatea ca studenţii români să poată beneficia de burse în instituţii de învăţământ din Australia.

13 aprilie 2010
Biroul de Presă al Senatului
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii