Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:12 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea dintre reprezentaţii Comisiilor pentru politică externă ale Parlamentului României şi Delegaţia Grupului parlamentar de prietenie cu România din Adunarea Naţională a Republicii Coreea

ro

28 Nov, 2013 18:26 913 Marime text
Joi, 28 noiembrie 2013, a avut loc întrevederea dintre Comisiile pentru politică externă ale Parlamentului României şi delegaţia Grupului parlamentar de prietenie cu România din Adunarea Naţională a Republicii Coreea, condusă de domnul deputat Woo Song-Ho, preşedintele Grupului de prietenie.

Domnul senator Petru Filip, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, a subliniat succesul înregistrat de diplomaţia parlamentară în strângerea relaţiilor de prietenie şi de cooperare economică şi politică şi pentru realizarea, în general, a apropierii dintre naţiuni şi popoare. „România are o poziţie deosebit de interesantă din punct de vedere geostrategic care trebuie să fie valorificată în favoarea dezvoltării relaţiilor de colaborare cu Republica Coreea pe toate planurile”, a afirmat domnul senator Petru Filip.

În acest context, domnul deputat Woo Song-Ho a solicitat sprijinul ţării noastre în cadrul forurilor internaţionale pentru a se ajunge la o soluţionare paşnică şi cât mai rapidă a situaţiei din Coreea de nord, în virtutea respectării drepturilor omului şi a tuturor valorilor democratice.
În plan economic, preşedintele Comisiei pentru comisie externă a Senatului a descris posibilităţile de investiţii străine în domenii cum ar fi cel al infrastructurii, prin parteneriate public-private sau numai private, cu beneficii ulterioare pentru ambele părţi, sau în cel al tehnologiei informaţiei. Domnul deputat Lee Sang-Jik a expus interesul părţii coreene de a realiza investiţii pe diferite paliere ale economiei româneşti, spre exemplu în: infrastructură, transporturi, informatică.

Ambele părţi au căzut de acord asupra necesităţii întăririi, în continuare, într-un ritm tot mai susţinut, a relaţiilor bilaterale de cooperare dintre România şi Republica Coreea.
La întrevedere au mai participat domnii: senator Ben-Oni Ardelean, deputat Daniel-Stamate Budurescu, deputat Dan-Laurenţiu Tocuţ.
A fost prezent şi E.S. domnul Im Han-Taek, Ambasadorul Republicii Coreea în România.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii