Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:52 22 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eurodeputatul roman Ioan Enciu a fost numit membru al noii Comisii speciale a PE pentru crima organizata, coruptie si spalare de bani

ro

29 Mar, 2012 22:51 815 Marime text

Plenul Parlamentului European a aprobat joi, 29 martie, componenta noii Comisii speciale pentru crima organizata, coruptie si spalare de bani, eurodeputatul roman Ioan Enciu fiind desemnat membru al acesteia.

Printre atributiile noii Comisii se numara "analizarea si evaluarea amplorii criminalitatii organizate, a coruptiei si spalarii de bani, precum si impactul acestora asupra Uniunii si a statelor membre" cat si analizarea si evaluarea implementarii legislatiei UE in aceste domenii in vederea asigurarii compatibilitatii acesteia cu drepturile fundamentale prevazute in Tratate si in Carta UE a Drepturilor Fundamentale.

In vederea indeplinirii atributiilor sale, noua Comisie speciala va organiza vizite pe teren in statele membre si, de asemenea, va putea organiza audieri publice, consultari cu autoritatile judiciare, societatea civila si mediul academic. In urma lucrarilor sale, Comisia speciala va putea emite recomandari si rapoarte cu privire la masurile care trebuie intreprinse la nivel european in domeniul combaterii coruptiei, crimei organizate si spalarii de bani.

Eurodeputatul Ioan Enciu a salutat crearea noii Comisii, subliniind ca "spalarea de bani, coruptia, si crima organizata sunt fenomene in constanta crestere la nivel european, estimandu-se spre exemplu, ca numai coruptia produce anual la nivel european daune de 120 de miliarde de euro, o suma similara cu intreg bugetul anual al UE. "

Comisia speciala a Parlamentului European pentru crima organizata, coruptie si spalare de bani are in componenta 45 de membri iar mandatul sau se intinde pe o perioada de 12 luni, cu posibilitate de prelungire. Aceasta va emite un raport interimar de analiza in termen de 6 luni precum si un raport final de recomandari la finele mandatului initial de 12 luni.

Ti-a placut articolul?

Comentarii