Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:24 16 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă lideri grupuri PDL și PNL - Camera Deputaților 18 septembrie 2014

ro

18 Sep, 2014 13:48 865 Marime text
Ref. PSD îl „acoperă” pe Victor Ponta şi respinge iniţiativa ACL de a constitui o comisie de anchetă la Camera Deputaţilor

În data de 16 septembrie 2014, deputaţi aparţinând PDL şi PNL au solicitat conducerii Camerei Deputaţilor înfiinţarea unei comisii de anchetă cu privire la declaraţiile domnului Preşedinte Traian Băsescu, potrivit cărora unul dintre candidaţii la alegerile prezidenţiale din acest an are calitatea de ofiţer sub acoperire al unui serviciu de informaţii.

În şedinţa Biroului Permanent de astăzi, 17 septembrie, conducerea Camerei Deputaţilor a refuzat să pună pe ordinea de zi a Biroului Permanent demersul nostru, fără să ofere nici o explicaţie. Este inadmisibil modul în care PSD s-a opus clarificării acestor declaraţii deosebit de grave.

Demersul nostru a fost unul instituţional şi legal, care nu trebuia să primească aprobarea conducerii Camerei Deputaţilor, ci aceasta trebuia să constate doar dacă sunt întrunite condiţiile regulamentare. Dar cine mai poate spera că PSD respectă instituţii, legi sau regulamente este cel mult naiv. Mai ales când vine vorba de a se grupa în spatele lui Victor Ponta, armata PSD este disciplinată şi încalcă orice principiu al statului de drept.
Dacă iniţial doar am intuit teama generalizată a PSD că acel ofiţer acoperit de informaţii ar putea fi candidatul Victor Ponta, acum, după respingerea grăbită a demersului nostru, începem să avem convingerea că afirmaţiile Preşedintelui României l-au vizat direct pe Victor Ponta, candidatul PSD la alegerile prezidenţiale din această toamnă.

PSD şi Victor Ponta au ratat, prin această atitudine, un moment deosebit de important al alegerilor prezidenţiale din această toamnă, cel al sincerităţii şi respectului faţă de opinia publică, calităţi fără de care nici un candidat la cea mai înaltă funcţie în stat nu poate cere voturile românilor.

Ti-a placut articolul?

Comentarii