Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:47 14 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cabinetul Parlamentar Maria Stavrositu - Constanța, punte peste Europa

ro

27 May, 2012 18:10 770 Marime text

La inițiativa deputatului PDL Maria Stavrositu, Reuniunea Comisiei pentru cultură, ştiinţă, educaţie şi mass-media a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei de la sfârșitul lunii mai va avea loc în România.

Marți, 29 mai, la Palatul Parlamentului, vor avea loc lucrările Comisiei.

Vor ține alocuţiuni şi vor avea scurte intervenţii:

 Preşedintele Comisiei APCE, dl Gvozden Srećko Flego;

 Preşedintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă a Camerei Deputaţilor, dna Raluca Turcan;

 Vicepresedintele APCE, dna Maria Stavrositu;

 Preşedintele Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport a Camerei Deputaţilor, dl Cristian-Sorin Dumitrescu.

Cei 40 de membri ai Comisiei pentru cultură, ştiinţă, educaţie şi mass-media a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei mai au în program și vizitarea Bibliotecii Naționale și a Palatului Parlamentului.

În calitate de vicepreședinte al acestei Comisii, deputatul Maria Stavrositu a insistat ca membrii APCE să facă o vizită și la Constanța, pentru a vedea aici un model european de conviețuire etnică, culturală și religioasă. Astfel, miercuri, 30 mai, delegația APCE va ajunge la malul mării și va avea întrevederi cu autoritățile

județene, va vizita Muzeul de Arheologie și Edificiul roman cu mozaic. De asemenea, membrii Comisiei pentru cultură, ştiinţă, educaţie şi mass-media a

Adunării Parlamentare a Consiliului Europei vor avea o întrevedere cu reprezentanți ai mediului academic, ștudenți și mass-media la Universitatea Ovidius.

Si, cum se spune că nu cunoşti cu adevărat Dobrogea dacă nu-i cunoşti şi celebrele vinuri, delegația APCE și autoritățile județului vor lua prânzul la Crama Murfatlar. Oaspeții vor avea ocazia să afle și povestea vinului, veche de 2.000 de ani, de pe vremea dacilor.

Membrii Comisiei pentru cultură, ştiinţă, educaţie şi mass-media a APCE vor părăsi România joi, 31 mai 2012.

Ti-a placut articolul?

Comentarii