Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:09 14 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bomunicat birou parlamentar - Miercuri, 02 Februarie 2011

ro

02 Feb, 2011 23:33 873 Marime text

În data de 2 februarie 2011, pe ordinea de zi a Comisiei pentru Administraţie, Amenajarea teritoriului şi Echilibru Ecologic din cadrul Camerei Deputaţilor, din care face parte deputatul Colegiului 5 Constanţa, Zanfir Iorguş, a fost avizată Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 63/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2006, la solicitarea FMI, pentru reducerea cheltuielilor bugetare la nivel local.

Ordonanţa de Urgenţă urmăreşte structurarea bugetelor locale pe două secţiuni:

-secţiunea de funcţiune ( cheltuieli curente)

-secţiunea de dezvoltare (cheltuieli de capital).

La elaborarea bugetelor locale, ordonatorul de credit şi autorităţile deliberative vor ţine cont ca veniturile proprii pentru anul curent să nu fie mai mari de 97% din media bugetelor realizate pe ultimii doi ani.

Ordonatorii de credite au obligaţia ca în execuţia bugetară să asigure obligatoriu achitarea plăţilor restante. Aceştia vor putea face noi angajamente legale în limita prevederilor bugetare aprobate, numai după stingerea plăţilor restante înregistrate la finele anului anteior.

„La constituirea bugetului local, ordonatorul de credit este obligat să prindă cu prioritate în bugetul pe anul următor lucrările neachitate din anul precedent. În concluzie, nu se mai pot angaja lucrări peste puterea financiară a localităţii, ca apoi primarul să plătească preferenţial numai pe cele pe care doreşte şi de asemenea nu se mai pot mări veniturile cu tot felul de vânzări fictive", afirmă deputatul Colegiului 5 Constanţa, Zanfir Iorguş.

Biroul de Presa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii