Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:40 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rovana Plumb sesizeaza CE privind evitarea fraudei TVA in materie de certificate verzi

ro

21 Apr, 2011 16:54 879 Marime text
Bruxelles, 21 aprilie 2011

Vicepresedinta Grupului Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European (S&D), Rovana Plumb, a trimis, joi, o intrebare scrisa Comisiei Europene vizand schema de comercializare a cotelor de emisii de gaze cu efect de sera (ETS). Eurodeputata PSD, membra a Comisiei PE pentru mediu, sanatate publica si siguranta alimentara (ENVI), a intrebat executivul de la Bruxelles ce masuri va lua pentru a evita eventuale fraude TVA in materie de certificatele verzi.

„Obiectivele politicii Uniunii Europene in domeniul climatic - pachetul energie-mediu - nu se pot realiza fara o schimbare majora in ceea ce priveste dezvoltarea infrastructurii energetice europene. Acest lucru presupune surse financiare pentru investitii; iar unele surse ar putea fi veniturile obţinute din licitarea cotelor de emisii de gaze cu efect de sera (ETS)", se afirma in interpelarea adresata executivului comunitar.

Europarlamentarul roman intreaba in acest context Comisia daca considera necesara armonizarea, cat mai rapida, a statutului certificatelor verzi, pentru a se evita fraudele privind TVA in domeniu, mai ales din perspectiva alocarii acestor certificate prin licitatie din 2013.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii