Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:05 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Monica Macovei primeşte premiul "Femeia Europei 2008" la Parlamentul European

ro

12 Nov, 2008 00:00 444 Marime text

La 12 noiembrie, fostului ministru al justiţiei, Monica Macovei, i s-a oferit premiul "Femeia Europei 2008" de către preşedintele Parlamentului European (PE), Hans-Gert Pöttering. Premiul este acordat de către Asociaţia Internaţională pentru Promovarea Femeilor în Europa (AIPFE), organizaţie prezidată de vice-preşedintele PE, Rodi Kratsa.

"Doresc să îmi exprim profunda apreciere pentru realizările acestor femei excepţionale - excepţionale datorită talentului, datorită impactului muncii lor şi datorită dedicaţiei sincere pentru cauzele susţinute. Dumneavoastră deveniţi astfel un simbol al speranţei şi un model pentru femeile din Uniunea Europeană şi din întreaga lume", a declarat preşedintele Parlamentului European (PE), Hans-Gert Pöttering, în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor.
Pentru desemnarea laureatei acestui premiu, juriul, compus din reprezentanţi ai societăţii civile, jurnalişti şi europarlamentarii a avut în vedere anumite criterii cum ar fi activitatea dedicată promovării valorilor europene şi a rolului Europei în lume, angajament şi iniţiative personale pentru susţinerea procesului de integare europeană sau iniţiative originale şi eficiente.
Motivul pentru care Monica Macovei a fost nominalizată pentru premiul AIPFE este faptul că numele ei a devenit sinonim cu eforturile României de a construi un sistem judiciar european în România, în perioada decisivă de pre-aderare la UE. Totodată ea a fost apreciată pentru măsurile introduse pentru combaterea corupţiei, precum obligativitatea declaraţiilor de avere ale demnitarilor şi înfiinţarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).
În prezent, Monica Macovei este consilier special al guvernului Fostei Republici Yugoslava a Macedoniei (FYROM) pe probleme de combatere a corupţiei şi expert al Comisiei Europene în domeniul pregătrii personalului de specialitate din ţările candidate UE în domeniul combaterii corupţiei şi reformei sistemului judiciar.

Contact:
Ioana Bobeş - Redacţia română
E-mail: Redacţia-RO@europarl.europa.eu
Tel: BXL: (32-2) 28 32460
       STR: (33-3) 881 76725
Fax: BXL: (32-2) 28 46901
       STR: (33-3) 881 79984
Mobil: +32 (0) 498 983 983 
Internet: http://www.europarl.europa.eu/news/expert/default_ro.htm

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii