Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:09 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Minodora Cliveti - Necesitatea unei strategii pentru mobilitatea reala a fortei de munca tinere in spatiul UE

ro

10 Jan, 2014 15:00 592 Marime text
Europarlamentarul Minodora Cliveti, membra a Comisiei pentru ocuparea fortei de munca si afaceri sociale din Parlamentul European, a adresat o intrebare scrisa Comisiei Europene cu privire la mobilitatea fortei de munca tinere in Uniunea Europeana.
 
"Avand in vedere ca mobilitatea fortei de munca este un drept fundamental al cetatenilor europeni, deci si a tinerilor aflati in cautarea unui loc de munca, gasirea unei cariere contribuind atat la propria lor dezvoltare, cat si la progresul UE;
 
Avand in vedere ca la nivelul UE se inregistreaza tendinte diverse de mobilitate, mai ales a tinerilor europeni (multi tineri din Europa de Est si Centrala se indreapta catre tarile din vestul Europei, in timp ce aceia din vestul Europei, mai ales cei din Irlanda, parasesc spatiul European in cautare de locuri de munca);
 
Avand in vedere ca unul dintre scopurile prioritare ale UE este crearea pietei unice europene,
 
Solicit Comisiei sa raspunda la urmatoarele intrebari:
 
1. Considera Comisia ca forta de munca, mai ales cea tanara, este o forta europeana primordiala si un pilon al dezvoltarii UE?
2. Nu considera Comisia ca se impune elaborarea unei strategii europene de gestionare adecvata a fortei de munca, in special a celei tinere, pentru folosirea optima si evitarea risipirii acesteia?"

Ti-a placut articolul?

Comentarii