Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:03 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Cretu - Pentru respectarea drepturilor lucratorilor straini din Marea Britanie

ro

17 May, 2012 13:52 1222 Marime text

Europarlamentarul Corina Cretu, vicepresedinte al Comisiei pentru Dezvoltare, a interpelat Comisia Europeana in legatura cu masurile pe care Executivul comunitar le are in vedere pentru imbunatatirea situatiei lucratorilor straini din Marea Britanie.

"Numerosi lucratori straini continua sa fie tratati inuman in Marea Britanie, conform unui raport privind starea muncitorilor migranti realizat de Fundatia Joseph Rowntree, pe baza unor interviuri de profunzime realizate cu 62 de persoane care lucreaza in industria alimentara", se arata in intrebarea cu solicitare de raspuns scris adresata de europarlamentarul roman.

"Numerosi lucratori straini, intre care si romani, desi aflati in mod legal pe teritoriul Marii Britanii, sunt supusi in mod constant unor discriminari, lucrand peste 50 de ore pe saptamana si fiind platiti sub salariul minim legal. Muncitorii migranti sunt adesea victime ale unor agresiuni rasiste si sexiste si sunt obligati sa plateasca taxe exagerate intermediarilor de pe piata muncii, care le asigura locuri de munca cu venituri insuficiente, astfel incat sa permanentizeze capacitatea lucratorilor de a-si plati restul datoriilor", a precizat Corina Cretu.

"Desi din 2009, munca fortata a devenit o infractiune penala in Marea Britanie, lucratorii migranti sunt in continuare exploatati in mod sever si repetat, iar libertatile lor fundamentale continua sa fie incalcate", a declarat europarlamentarul PSD, cerand Comisiei Europene sa intervina pentru ameliorarea climatului ostil la adresa lucratorilor straini.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii