Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:42 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat europarlamentar Ramona Manescu

ro

23 Nov, 2011 22:51 840 Marime text

Comisia Europeană a adoptat, astăzi, noul program al UE pentru Educație, Formare profesională, Tineret și Sport. Inițiativa a fost prezentată Parlamentului European de Comisarul Androulla Vassiliou. Europarlamentarul Ramona Mănescu, membru în Comisia CULT a PE, susține că această inițiativă reprezintă un pas important pentru asigurarea viitorului Educației în Uniunea Europeană și ieșirea din criză.

"Comisia Europeană propune o creștere fără precedent a bugetului alocat acestui domeniu. Astfel, în perioada 2014-2020 vor putea fi utilizate aproximativ 19 miliarde de euro, iar investițiile în Educație vor aduce oportunități multiple pentru cetățenii europeni și vor permite reducerea șomajului, mai ales în rândul tinerilor. Aceasta ar putea fi calea de urmat pentru ieșirea din criza în care ne aflăm", a declarat, cu acest prilej, europarlamentarul PNL Ramona Mănescu.

Noua propunere va simplifica actuala legislație și va regrupa toate sistemele UE din domeniul Educației, Formării profesionale și Sportului, într-un singur program: "Erasmus pentru toți".

"Cer guvernului României și în principal, ministrului Daniel Funeriu, să înțeleagă importanța Educației și să renunțe la propunerea de a diminua alocarea financiară pentru acest domeniu. Mai mult decât orice stat european, România are nevoie de o creștere a bugetului pentru Educație și nu de o reducere a acestuia", a conchis Ramona Mănescu.

NOTĂ: Decizia finală privind propunerea Comisiei Europene va fi luată de Parlamentul European și de Consiliu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii